Közeleg Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása

Közeleg Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A virágok kedvelőinek érdemes feljegyezniük az április 27-ei dátumot: ekkor tartják…

A teljes cikk itt olvasható:
Közeleg Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A virágok kedvelőinek érdemes feljegyezniük az április 27-ei dátumot: ekkor tartják ugyanis a Somogy megyei kistelepülésen, Babócsán, Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása alkalmából a Nárcisznapot.

A Somogy megyei település Basa-kertjében immár 26. alkalommal várják a páratlan látványosság iránt érdeklődőket, írta a Babócsáért Egyesület a Facebook-oldalán. A rendszerint látogatók ezreit vonzó egynapos fesztivál programjai között lesz játszóház, végvári forgatag, íjászat, kézműves vásár, főzőverseny, táncelőadás és több koncert is.

A település honlapja szerint a rendezvény helyszíne, a Basa-kert onnan kapta a nevét, hogy a história szerint a török hódoltság idején 13 hektáros területét a helyi basa ültette be nárcisszal háremhölgyei gyönyörködtetésére.

Azóta évszázadokon át minden tavasszal csillagos nárciszok sokasága nyílik, néhány napra beborítva, illatfelhőbe burkolva a község határában található, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által védetté nyilvánított mezőt.

Tovább az eredeti cikkre: Közeleg Európa legnagyobb összefüggő nárciszmezejének virágzása

Vélemény, hozzászólás?