Hogyan működik a Google Maps vélemények felülvizsgálata?

Hogyan működik a Google Maps vélemények felülvizsgálata? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Amikor új helyeken járunk, gyakran a Google-ben található vélemények jelentik a…

A teljes cikk itt olvasható:
Hogyan működik a Google Maps vélemények felülvizsgálata?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Amikor új helyeken járunk, gyakran a Google-ben található vélemények jelentik a helyi tudásbázist – legyen szó a legjobb gluténmentes süteményt kínáló pékségről vagy egy közeli, élőzenés étteremről. Mivel naponta több millió véleményt tesznek közzé emberek a világ minden tájáról, a Google éjjel-nappal dolgozik azon, hogy a felületen található információk relevánsak és pontosak maradjanak. A nem helyénvaló tartalmak megelőzése érdekében végzett munka nagy része a színfalak mögött zajlik, a vállalat azonban most megmutatja, hogy mi történik a “közzététel” gomb megnyomása után egy véleménnyel.

Ahogy a világ változik, úgy változnak az vélemények tartalmát érintő szabályok is. Amikor például a kormányok és a vállalkozások elkezdték megkövetelni a koronavírus-vakcina igazolását bizonyos helyekre való belépés előtt, a Google további védelmet vezetett be, hogy eltávolítsa azokat a Google-véleményeket, amelyek kritizálják a vállalkozást az egészségügyi és biztonsági szabályai miatt.

A tartalmat érintő szigorú szabályok megalkotása csak a kezdet – miután egy szabályzat elkészül, képzési anyag születik belőle – mind az üzemeltetők, mind az algoritmusok számára -, hogy a Google csapatai könnyebben megtalálják a szabályzatot sértő tartalmakat, és végső soron a Google-vélemények hasznosak és hitelesek maradjanak.

Miután egy felhasználó véleményt posztol, a poszt a Google moderációs rendszerébe érkezik meg, amely úgy működik, akár egy biztonsági őr. Ez a rendszer akadályozza meg, hogy sértő tartalmak kerüljenek fel a Google-ra. A vállalat mind a gépek, mind az emberek segítségét használja az vélemények szűrésére – a gépen könnyedén keresnek és ismernek fel mintázatokat, az emberek pedig hatékonyan képekesek a gépeket tanítani. Ha a rendszer nem talál a szabályozatot sértő tartalmat, a poszt néhány másodpercen belül megjelenik a platformon. A munka azonban nem ér véget itt, a Google rendszerei az vélemények megjelenése után is keresi a megkérdőjelezhető tartalmakat.

A Google a felhasználókra is számít, biztosítja számukra a sértő tartalmak jelentésének lehetőségét. A vállalat operátorai pedig folyamatosan dolgoznak azon, hogy felülvizsgálják ezeket – ha pedig a szabályzatnak ellentmondó tartalmat találnak, törlik a véleményt, vagy súlyosabb esetben felfüggesztik a felhasználó fiókját.

Részletesebben az vélemények felülvizsgálatáról a Google blogbejegyzésében olvashat.

Tovább az eredeti cikkre: Hogyan működik a Google Maps vélemények felülvizsgálata?

Vélemény, hozzászólás?