Közel 800 milliárdos forgalom a SPAR-nál

Közel 800 milliárdos forgalom a SPAR-nál olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Tavaly 791,8 milliárd forintos forgalmat ért el a SPAR, amely 7,2%-os…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel 800 milliárdos forgalom a SPAR-nál

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Tavaly 791,8 milliárd forintos forgalmat ért el a SPAR, amely 7,2%-os növekedést jelent 2020-hoz képest. A cégcsoport hat új saját egységgel és harminc, a franchise-hálózat égisze alatt megnyíló üzlettel bővült, online shopja pedig tavaly elnyerte „Az év online boltja” címet.

Az üzletlánc közlése szerint a múlt évben már 14.500-an dolgoztak náluk, és 2021 végén 614 üzletük volt többféle áruháztípusban, ezek közül 234-et a franchise programja részeként.

Tavaly országszerte hat új saját SPAR-egység kezdte meg működését, tizennyolc megszépült üzlet pedig újranyitotta kapuit 2021-ben. Tavasszal az év kiemelkedő eseménye volt a hálózat immáron 35. INTERSPAR áruházának átadása Kaposváron. A beruházás rekordidő, mintegy tíz hónap alatt készült el 11 milliárd forintból és 100 új munkahelyet teremtett a térségben. A vállalat további három INTERSPAR felújítási munkáit is megkezdte 2021-ben, ezek átadása az idei évben történik meg.

Két új City SPAR-ral is gyarapodott az üzletlánc 2021-ben: a BudaPart GATE irodaház földszintjén egy 342 millió forintos beruházás eredményeként márciusban megnyílt egység 15 új munkahelyet teremtett, az Allure Residence Budapest Lakóparkban pedig egy húsz új munkahelyet jelentő szupermarketet adtak át májusban. Budapesten és Sopronban is új szupermarket-egységek nyíltak.

A fővárosban, az Etele Plaza földszintjén szeptembertől egy 660 millió forintos beruházásnak köszönhetően 49 kiskereskedelmi dolgozónak biztosítanak új munkahelyet az ott kialakításra került áruházban. Hasonló nagyságrendű összegből készült el a budapesti Alagút utcában egy 29 új munkahelyet és modern, kényelmes bevásárlási lehetőséget teremtő üzlet. Az új soproni szupermarket szintén 29 munkatársat foglalkoztat. A vállalat ezen túlmenően az ország számos pontján végzett felújítási és átépítési munkákat mintegy hétmilliárd forint értékben.

2021 nyarán nyílt meg a SPAR 600. üzlete a Bács-Kiskun megyei Vaskúton, amely a SPAR Partner Program keretében kezdte meg működését. A már tízéves franchise-hálózat 111 magyarországi településen 234 áruházzal van jelen. A partnerhálózat népszerűségét mutatja, hogy 2021-ben 30 új franchise-üzlet nyitott: Abda, Andocs, Balatonberény, Budapest, Csém, Enese, Fülöpszállás, Galambok, Gárdony, Gyomaendrőd, Karcag, Kiskunlacháza, Lajosmizse, Mecseknádasd, Mezőkövesd, Nagybajom, Nyíregyháza, Pécs, Pér, Soltvadkert, Szeged, Tiszaföldvár, Üllő, Vaskút, Velence és Zsámbék egy vagy több egységgel lett gazdagabb. Összesen nyolc SPAR market, öt SPAR partner és tizenhét DESPAR üzlet kezdte meg működését, ezzel is megvalósítva azt a fontos törekvést, hogy a vállalat a kisebb településekre is eljusson. Az üzletág 2021. évi forgalma 82 milliárd forint volt, és több mint 3000 embernek adott munkát.

A Közel 800 milliárdos forgalom a SPAR-nál bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Közel 800 milliárdos forgalom a SPAR-nál

Vélemény, hozzászólás?