Közel 80 ezer négyzetméterrel nőtt az irodaállomány

Közel 80 ezer négyzetméterrel nőtt az irodaállomány olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Idén az első negyedévben 78 350 négyzetméterrel nőtt a budapesti modern…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel 80 ezer négyzetméterrel nőtt az irodaállomány

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Idén az első negyedévben 78 350 négyzetméterrel nőtt a budapesti modern irodapiaci állomány, amely összesen 4 millió 53 ezer 940 négyzetmétert tesz ki – derül ki a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF) elemzéséből. Az üresedési ráta az előző negyedévhez képest 0,6 százalékponttal, éves szinten pedig 0,8 százalékponttal nőtt és 9,8 százalékon áll.

Idén az első három hónapban a bruttó kereslet 80 750 négyzetmétert tett ki, ami az előző év azonos időszakához képest 7 százalékos növekedés. A teljes keresleten belül a szerződéshosszabbítások képviselték a legnagyobb arányt 47 százalékkal. Az új szerződések a kereslet 27 százalékát tették ki, míg a bővülések, illetve az előbérleti szerződések részaránya 15 és 10 százalék volt – írja az MTI a szervezet közlése alapján.

A BIEF a legmagasabb bérlői aktivitást Dél-Budán mérte, a teljes volumen 21 százalékát itt kötötték le, második helyen a Váci úti irodafolyosó végzett 17 százalékkal. A BIEF 122 bérleti szerződést regisztrált az első negyedévben, átlagos méretük 662 négyzetméter volt.

A negyedév legnagyobb ügylete egy hosszabbítás volt az Infoparkban, 8410 négyzetméteren, míg a legnagyobb új bérlet egy 3760 négyzetméteres területre szólt a Dorottya Udvarban.

Az irodapiac 2022 első negyedéves eredményei tükrözik a piac általános bizonytalanságát, bizakodásra ad okot azonban, hogy a pandémia kezdete óta az idei a legerősebb első negyedév a bérleti tranzakciókat tekintve.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának tagja: a CBRE, a Colliers, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a JLL és Robertson Hungary.

A Közel 80 ezer négyzetméterrel nőtt az irodaállomány bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Közel 80 ezer négyzetméterrel nőtt az irodaállomány

Vélemény, hozzászólás?