Szlovákia is csatlakozik az európai útdíjrendszerhez

Március 18-tól Szlovákia is csatlakozik az egységes Európai Elektronikus Útdíjszedési Szolgáltatáshoz (EETS), így immár kilenc EU-s országában válik elérhetővé az Eurowag EVA útdíj szolgáltatása, amely lehetővé teszi az országokon átívelő útdíjfizetést. A fuvarozóknak ezután csak egy fedélzeti egységre (OBU) van szükségük, amikor áthaladnak ezeken az országokon és a készüléken keresztül automatikusan megtörténik a díjköteles utak díjfizetése, ezáltal jelentősen csökken a fuvarozókra háruló adminisztrációs teher. A szolgáltatóválasztást érdemes alaposan átgondolni, hiszen az alap útdíjfizetési megoldáshoz kapcsolódó extra szolgáltatások jelentős üzleti előnyt hozhatnak – hívja fel a figyelmet az Eurowag.

Az integrált közúti szállítási megoldások vezető európai szolgáltatója az Eurowag mostantól Szlovákiában is kínál európai elektronikus útdíjszedési szolgáltatásokat (EETS). Az EVA fedélzeti egység Szlovákián kívül a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban, Németországban, Belgiumban, Spanyolországban és Portugáliában, valamint egyes hidakon és alagutakban is lehetővé teszi a fizetést. Ha egy szlovák fuvarozónak például Žilinából a belga Oostende kikötőjébe kell árut szállítania, nem kell több fedélzetiegységet beszereznie, az összes tranzitországban egyszerre fizetheti ki a fizetős autópályák és első osztályú utak használatáért fizetendő útdíjat. „Így a vállalatnak nem kell külön-külön őriznie a tranzakciókat és követnie a számlázást minden egyes ország esetében. Előnye továbbá, hogy megszűnnek a késések a határon, mivel nem kell minden egyes országhoz regisztrálni és beszerezni egy-egy OBU egységet” – mutat rá Milan Moravský, az Eurowag szakértője az EETS egyik fő előnyére.

A fedélzeti egység beszerzése és beállítása nagyon egyszerű. A regisztrációt és a megrendelést követően a szolgáltató néhány napon belül leszállítja a fedélzeti egységet a fuvarozónak, a megrendelésnek megfelelően beállított útdíjdomainekkel együtt. További országok igény szerint könnyen megrendelhetők, és az aktiválás néhány órán belül megtörténik. A fedélzeti egységet nem kell megvásárolni, csak bérletidíjat  kell fizetni.

Extra szolgáltatások

Az EVA OBU előnyei nem csak az EETS-hez kapcsolódnak. Ingyenes integrált flottamenedzsment szolgáltatásokat is tartalmaz. A diszpécserek vagy adminisztrátorok könnyen megtervezhetik a járművek útvonalát és nyomon követhetik a helyzetüket, valamint szükség esetén automatikus figyelmeztetéseket kaphatnak. Az EVA fedélzeti egység részeként speciális FuelGuard technológia is rendelkezésre áll. Ez képes összehasonlítani a jármű helyét és az üzemanyagkártya felhasználási helyét, így hatékonyan megakadályozza az üzemanyaglopást.

1029262891

Az EUROWAG-ról:

Az Eurowag több mint 25 éve nyújt integrált mobilitási és fizetési szolgáltatásokat nemzetközi és hazai közúti fuvarozó és szállítmányozó vállalatoknak. Ezen a területen Európa egyik leggyorsabban növekvő vállalata. Küldetése, hogy tisztábbá, igazságosabbá és hatékonyabbá tegye az Európát átszelő több millió kamion és teherautó működését. Ennek érdekében az Eurowag modern digitális technológiákon alapuló termékeket és szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek a hagyományos és alternatív üzemanyag-fizetéstől, az elektromos járművek töltésétől és az útdíjfizetéstől kezdve az adó-visszatérítésen, a telematikán és a navigáción át a pénzügyi szolgáltatások és a tiszta mobilitási tanácsadásig.

Az Eurowag támogatja az innovációt a filantrópiában is. A Philanthropy and You projekt részeként, amelyben a vállalat alkalmazottainak ¾-e rendszeresen részt vesz, minden Eurowag alkalmazott egyéni költségvetést kap a jótékonykodásra, valamint teljes bizalmat a pénz kezelésével kapcsolatban. A projekt már több más nagy IT-vállalatot is hasonló akcióra ösztönzött. További információért látogasson el a www.eurowag.com weboldalra

Vélemény, hozzászólás?