Így változtatta meg a fitnesz világát a koronavírus járvány

Így változtatta meg a fitnesz világát a koronavírus járvány olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A magyarok leginkább futópadokat és elliptikus trénereket választottak otthonra Több mint…

A teljes cikk itt olvasható:
Így változtatta meg a fitnesz világát a koronavírus járvány

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A magyarok leginkább futópadokat és elliptikus trénereket választottak otthonra

Több mint tíz éve az American College of Sports Medicine (ACSM) minden évben közzéteszi a szakemberek körében végzett kutatásának eredményeit, amely a közeljövő várható fitnesztrendjeit vizsgálja. „Ezek közé tartozik, hogy egyre többen szeretnének az otthonuk kényelmében edzeni, ami jóval nagyobb szabadsággal és kevesebb kötöttséggel jár” – hívta fel a figyelmet Junttila Risto, a Finn Wellness Kft. tulajdonosa. 

A pandémia első hullámainál a világ sok országában, így Magyarországon is hosszabb-rövidebb időre zárva kellett tartani a fitneszklubokat, illetve az edzőteremmel rendelkező hoteleket. Ez idő alatt, aki tudott, az fejlesztett, de a bizonytalan helyzet a legtöbb esetben nem kedvezett a beruházási kedvnek és lehetőségeknek. 

 „Viszont a pandémia alatt számos példa volt arra, hogy vállalatok létesítettek edzőtermet a munkatársaik egészségmegőrzése érdekében. Ilyenkor a rendelkezésre álló hely és a költségvetés befolyásolja leginkább, hogy milyen gépparkot érdemes választani” – hangsúlyozta a tulajdonos. Bár a világjárvány hatásai miatt a Technogym tapasztalatai szerint visszaestek az üzleti célú – elsősorban a szállodák és fitnesztermek általi – fitneszgép beszerzések, a márka hazai forgalmazója, a Finn Wellness Kft. arra számít, hogy az idei évben ismét emelkedő pályára állhatnak az üzleti célú beruházások. 

Otthoni edzés

A járvány hatásai miatt viszont bekerült a top fitnesztrendek közé az otthoni edzés. A privát célra létesített otthoni edzőterem már néhány eszközzel megvalósítható, a beszerzendő gépek jellegét pedig nagyban meghatározzák a felhasználó igényei és lehetőségei. 

A Technogym tapasztalatai szerint az elmúlt 2-2,5 évben a magyarok alapvetően futópadokat, elliptikus trénereket, teremkerékpárokat és erősítő berendezéseket (multifunkciós eszközöket és szabad súlyokat) vásároltak privát felhasználás céljából.

A pandémia alatt jelentősen megnőtt azok száma, akik inkább az otthoni edzést részesítik előnyben. Sokan a higiéniai szempontok és a privát légkör miatt választják az otthoni sportolást, vannak, akik időt szeretnének megtakarítani. Olyanok is akadnak, akik nem szeretnének vagy nem tudnak alkalmazkodni az edzőtermek nyitvatartásához és rugalmasságra vágynak ezen a téren. 

Amit az otthoni edzés nehezen tud pótolni, az a közösségi élmény, ezért jelenleg sokan választják azt a hibrid módot, hogy fitneszklubba is járnak, de otthon is edzenek. A motiváció fenntartása mindkét esetben fontos szempont, melyben nagy segítséget nyújtanak a Technogym digitális megoldásai. Például a kardióberendezések kijelzőin elérhető szórakoztató tartalmak, vagy akár az okostelefonra letölthető Technogym App, mely rengeteg edzésvideóval, virtuális személyi edzővel, és a teljesítmény nyomon követesének lehetőségével könnyíti meg a fejlődést, legyen szó bármely edzéstípusról.

Technogym

A Technogym a világ egyik vezető, csúcskategóriás fitneszeszköz gyártója. A vállalatot Nerio Alessandri és Pierluigi Alessandri alapította 1983-ban. A két testvér egy olaszországi garázsban indította el a vállalkozását, amelyet fitneszgépek fejlesztésére és gyártására hoztak létre. A ’80-as évek második felében a cég partnerséget kötött a Forma 1-es versenysorozattal, ami fontos mérföldkövet jelentett abban, hogy a Technogym világszerte ismertté váljon. A márka ezután innovatív és exkluzív megoldásaival az iparág élvonalába került, és többek között immár 8. alkalommal volt az Olimpiai Játékok hivatalos sporteszköz beszállítója.

A Technogym termékei ma több mint 100 országban vannak jelen. A márka kínálatában jelenleg többek között high-tech futógépek, evezőpadok, teremkerékpárok és erőgépek is megtalálhatóak. A Technogym megoldásait világszerte 55 millió ember használja, több mint 85 ezer intézményben és 400 ezer háztartásban. A Technogym fitneszberendezések hazai kizárólagos forgalmazói képviseletét a Finn Wellness Kft. látja el, amelynek csapata immár közel 30 éves tapasztalattal rendelkezik hazánkban a fitnesz és wellness szegmensben.

Tovább az eredeti cikkre: Így változtatta meg a fitnesz világát a koronavírus járvány

Vélemény, hozzászólás?