Csináljuk a fesztivált!: a Korda házaspár új, Pesti mese című dalával lesz látható

Csináljuk a fesztivált!: a Korda házaspár új, Pesti mese című dalával lesz látható olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Véget ér a Duna tízhetes zenei időutazása: május 21-én utolsó adásához…

A teljes cikk itt olvasható:
Csináljuk a fesztivált!: a Korda házaspár új, Pesti mese című dalával lesz látható

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Véget ér a Duna tízhetes zenei időutazása: május 21-én utolsó adásához érkezik a Duna showműsora, a Csináljuk a fesztivált!. A fináléban megújult produkciók és meglepetések is várják a nézőket. A Korda házaspár extra produkcióval, egy országos, tévés dalpremierrel áll majd a színpadra, az este végére pedig kiderül, melyik dal lett az elmúlt 100 év legjobb hazai slágere.

Korszakokon átívelő, látványos könnyűzenei kalandban kereshetjük az évszázad slágerét hazánk sztárelőadóival a Duna grandiózus showműsorában. A Csináljuk a fesztivált! adásaiban az elmúlt száz év legjobb 60 dala mutatkozhatott be 21. századi köntösben a színpadon, amelyből csak 9 kiválasztott produkció került be a végső mezőnybe.

Az 50-es évek fordulójából jutott a fináléba a Meseautó Miklósa Erikával és Dolhai Attilával, valamint a Hamvadó cigarettavég Janicsák Vecával. A 60-as évekből a Gyöngyhajú lány Miller Zoltánnal, és a Nem leszek a játékszered Polyák Lillával folytathatja a versenyt. A 70-es évek két slágere, a Nem adom fel! Király Viktorral és Freddie-vel, illetve a Lady „N” Peter Šrámekkel kapott esélyt a győzelemre. A 80-as évekből az István, a király című rockopera ikonikus dala, a Szállj fel, szabad madár! Köteles Leanderrel, míg a 2000-es évekből a Szállok a dallal Oláh Gergővel versenyezhet tovább a döntőben. A sztárelőadók mellett meglepetésprodukció is szórakoztatja majd a nézőketa Korda házaspár új, Pesti mese című dalát a televízióban elsőként a Duna showműsorában adja elő.

A tízhetes zenés időutazás érdekességei közé tartozik, hogy összesen 109 szereplő – a hatfős zsűri, a két műsorvezető, a 84 fellépő, a 14 fős tánckar, az öt tagú zenekar és öt vokalista – szórakoztatta a színpadon a közönséget, akik összesen 1750 darab fellépő ruhát, 534 pár cipőt és 600 kiegészítő ékszert viseltek az adások alatt. 136 szerző áll a bemutatott 60 dal mögött: a csúcstartó közöttük Szenes Iván, aki 6 sláger dalszövegét írta. Ha felvinnék a színpadra a 60 dal eredeti hangszereit, akkor 445 db hangszer lenne egyszerre a színpadon. Az adássorozat alatt összesen 122 darab papír zsebkendő fogyott el, amiből 96 darabot Balázs Andi használt.

Csináljuk a fesztivált! – A DÖNTŐ – május 21-én, szombaton 19:35-kor a Dunán! 

Az adás nemcsak a televízióban, hanem a Médiaklikken élőben is követhető!

Tovább az eredeti cikkre: Csináljuk a fesztivált!: a Korda házaspár új, Pesti mese című dalával lesz látható

Vélemény, hozzászólás?