Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Fülöp Attila, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa igazgatója

Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Fülöp Attila, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa igazgatója olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire…

A teljes cikk itt olvasható:
Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Fülöp Attila, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa igazgatója

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

Az év első két hónapja a vírushelyzet enyhülésével és a biztató foglalási adatokkal viszonylag jól indult és egy optimista büdzsét predesztinált. Ugyan nem érte el a 2019-es utolsó idegenforgalmi “békeév” foglaltsági adatait, de nem is sokban maradt el tőle. Ebbe a várakozásba sajnos markánsan beleszólt a háború, amely a lemondásokkal és az elmaradó foglalásokkal gyakorlatilag jó 15-20 %-al vissza fogja vetni az orosz és ukrán turisták által kedvelt április végi-május havi számokat.

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

A Covid-időszakban sikerült szobáinkat részben felújítani. A szezonokra mi mindig gasztrokínálatunk, valamint a sport és szabadidő programjaink aktualizálásával készülünk. Mivel várhatóan ismét sok magyar vendégünk lesz, nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a hétvégénkénti változatos alkalmi programokra, magyar előadóművészekkel, veteránautó kiállítással, tűzi- és vízishow-val.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

A szálloda 17 hektáros ősfás parkja és a hévízi tó nemrég felújított környezete egy frissen átadott lombkorona-kilátóval kitűnő gyalogos sétaútvonal. Keszthelyre akár kölcsönzött kerékpárral is bejutva a Festetics-kastély és trófea- és vasútmodell kiállítás a vadászati világkiállításról idetelepített óriási, szarvasagancsból készített kapuval is megér egy kirándulást.

Milyen szezonra számítanak? Milyen hatása lehet az Ukrajnában zajló háborúnak?

Nálunk a főszezon a most gyengébbnek várt május mellett, a július, augusztus, szeptember hónapot jelenti. Ez a tavalyi évben is nagyon magas töltéssel járt. Idén ebben a 3 hónapban 80% körüli foglaltságra számítunk. A vendégösszetételt ekkor várhatóan magyar túlsúly jellemzi majd, ami az összes vendégéjszakák 55-60 %-a. Főleg a környező országokból (Csehország, Szlovákia és Ausztria) számítunk mintegy 30%-os részarányra, a fennmaradó részen osztozik a többi ország. Természetesen ezt a prognózist a háború elhúzódása és még nem látott kimenetele bizonytalanná teszi. Sajnos a távolabbi európai küldő országokból érkező turisták sokkal érzékenyebbek erre, például a németek. Ha a gazdasági krízis még nagyobb lesz, akkor még egy tavasszal befejezett háború után sem várható az orosz és ukrán vendégek idei visszatérése, ami a magas költési hajlandóság és a hosszú tartózkodási idők miatt különösen fájdalmas a mi régiónkban. Korábban Kínából is fogadtunk csoportokat, ez gyakorlatilag megszűnt, ahogy más távolabbi országokból repülővel érkezni sem könnyű manapság.

Tovább az eredeti cikkre: Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Fülöp Attila, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa igazgatója

Vélemény, hozzászólás?