K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek

K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

közelebb kerülnek a lakáshitelek a vásárlókhoz A lakásvásárlást tervezők  számára új…

A teljes cikk itt olvasható:
K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • közelebb kerülnek a lakáshitelek a vásárlókhoz

A lakásvásárlást tervezők  számára új digitális megoldást vezet be a K&H. Évente körülbelül 150 ezer lakásadásvétel történik Magyarországon és nagyjából 80 ezer lakáshitel-szerződés köttetik. Ez a két piac jelenik meg a 29 ingatlanhirdetős oldal ajánlatait figyelő Realmonitor által fejlesztett Ingatlanhirdetés Figyelő app-ban, július 18-tól. Az együttműködésnek köszönhetően a vevőjelöltek – ha igénylik – már úgy mehetnek megnézni a kiszemelt ingatlant, hogy rendelkezhetnek hitelelőminősítéssel. 

Könnyebb lesz a dolga azoknak, akik lakásvásárlást terveznek, a K&H legújabb megoldásának köszönhetően. A pénzintézet ugyanis együttműködésre lépett a Realmonitorral, amelynek Ingatlanhirdetés Figyelő nevű applikációja 29 ingatlanos oldalon hirdetett eladó ingatlanokat egy helyen mutat be. A partnerség lényege, hogy a lakóingatlan-hirdetések mellé a K&H olyan eszközökkel segíti a lakást keresőket, mint a hitelkalkulátor, a visszahívás-kérés vagy a lakáshitel-kisokosok, amely a feltételekről, a hitelfelvétel lépéseiről ad konkrét információkat. A vevőjelöltek így pontosabban tudnak tervezni.

egy appban a lakás és a hitel

“Évente körülbelül 150 ezer lakásadásvétel zajlik le Magyarországon, emellett nagyjából 80 ezer új lakáshitel-szerződést kötnek a vevők. A lakáskeresés és a hitelfelvétel eddig jellemzően külön folyamat volt, bár mindkettőnek a célja a vásárlás. Ezeket most egy mobilos applikációban kötjük össze a Realmonitorral közösen. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor egy utazási irodán keresztül van lehetőségünk a nyaralásunk minden részletét – autóbérlést, repjegyet, szállást – könnyedén egy helyen lefoglalni, ebben az esetben pedig a lakásvásárláshoz szükséges információkat kaphatjuk meg úgy, hogy a mobilunkon elegendő néhányat koppintanunk” – mondta Árva András, a K&H lakossági szegmensért felelős marketingvezetője. Hozzátette: “A lakást keresők egy appon keresztül megtalálják az elérhető ingatlanokat, emellett hitelkalkulációt végezhetnek, a K&H pedig – amennyiben a hiteligénylők kérik – előminősítést tud adni. Ennek keretében a pénzintézet megmondja, hitelképes-e az illető és a kiszemelt ingatlan megvásárlásához mekkora lakáshitelre van szüksége. Így kvázi biztosra tud menni a vevőjelölt.”

így áll a piac

Árva András azt is elmondta, hogy az idei első félévben az emelkedő kamatkörnyezet még nem vetette vissza a lakáshitel szegmenst.  A K&H az év első három hónapjában, több mint 34 milliárd forint összegben folyósított lakáshiteleket. A piacnak támaszt adott a jegybank zöld otthon programja, amely energiatakarékos új lakás megvételéhez biztosított nagyon kedvezményes kamatozású kölcsönt. Emellett a növekvő kamatkörnyezet miatt egyre jobban felértékelődnek az államilag támogatott lakáshitel-konstrukciók, amelyek aránya tovább emelkedhet ebben a szegmensben.

Tovább az eredeti cikkre: K&H: könnyebb dolga lesz a lakást keresőknek

Vélemény, hozzászólás?