A Guano Apes koncertje a Barba Negrába költözik

A Guano Apes koncertje a Barba Negrába költözik olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2022-ben telt ház előtt léptek fel az Akvárium Klubban, november 16-i…

A teljes cikk itt olvasható:
A Guano Apes koncertje a Barba Negrába költözik

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

2022-ben telt ház előtt léptek fel az Akvárium Klubban, november 16-i visszatérésükre pedig fél évvel korábban elkeltek a jegyek, így a nagy érdeklődésre való tekintettel a Guano Apes koncertje átkerül a Barba Negrába.

A Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a németországi zenekar megszabadult azoktól. Ahelyett, hogy minden évben új lemezt adnának ki, inkább akkor lépnek színpadra, amikor a zsigereikben érzik a vizsketést. És onnantól kezdve ez tiszta extázis: ezt mindenki tudja, aki részese volt az első posztpandémikus turnénak, vagy átélta a nagy fesztiválok erőteljes koncertjeinek egyikét. A nyitó You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords of the Boards utolsó zúzós akkordjáig, a Guano Apes szabad utat engedett a bennük élő vadállatnak és felrázott minden közönséget. Ez egyébként szintén úttörőnek mondható: miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli. Vagy ahogy ők maguk fogalmaznak: 

„Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb, mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot.”

Erre készülnek 2024-ben is, a csapat ősszel ugyanis Free the Monkey című turnéjával ismét útra kel, hogy mindenkiből kiszabadítsák a vadállatot. A zenekar november 16-i budapesti koncertje előtt ISE, a 18 éves belga gitártehetség melegíti majd be a Barba Negra közönségét. Jegyek elérhetők a Live Nation és a Rock1 felületén. 

Jegyek:
https://www.livenation.hu/show/1462410/guano-apes/budapest/2024-11-16/hu

Tovább az eredeti cikkre: A Guano Apes koncertje a Barba Negrába költözik

Vélemény, hozzászólás?