Kisképzős diák alkotásából készült tapéta került a Bolyai Gyermekotthon falára

Kisképzős diák alkotásából készült tapéta került a Bolyai Gyermekotthon falára olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kapcsolódás nagy felbontásban A művészet összekapcsol, segít megérteni egymást, közös otthonunkká…

A teljes cikk itt olvasható:
Kisképzős diák alkotásából készült tapéta került a Bolyai Gyermekotthon falára

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Kapcsolódás nagy felbontásban

A művészet összekapcsol, segít megérteni egymást, közös otthonunkká teszi a világot – üzeni az a különleges tapéta, amely mostantól a hűvösvölgyi Bolyai Farkas Gyermekotthon falát díszíti és amelynek mintáját a KISKÉPZŐ diákjának alkotása adja. A Canon Magyarország által elindított projekt keretében egyszerre szépülhet a gyermekotthon, kapcsolódhatnak egymáshoz az intézmény lakói és a kisképzős diákok. Az együttműködés célja, hogy az intézmény közös terei az ott élő gyerekek bevonásával és művészetterápiás eszközök segítségével váljanak otthonosabbá. 

Egyedi tapéta került a Bolyai Farkas Gyermekotthon egyik közösségi terének falára a gyermekotthon, a KISKÉPZŐ (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium) és a Canon Magyarország együttműködésének köszönhetően. A 2,5-szer 2,5 méteres felületen Eigner Marcell Maxim, a KISKÉPZŐ bőrszakos diákjának iparművészeti alkotásaiból – egy cipő és egy kalap részleteiből – készített különleges hangulatú montázs jelenik meg.

Átjáró a művészetbe

A tapéta – „keletkezéstörténetéből”, a fal többi részétől elütő, ahhoz mégis szervesen kapcsolódó jellegéből, méretéből és üzenetéből adódóan – egyfajta kapu érzetét kelti, amely a művészet és a művészet adta lehetőségek világába vezet át. A projekt ugyanis csak kezdete a három résztvevő közötti együttműködésnek, amelynek lényege, hogy a gyermekotthon művészeti és művészetterápiás eszközök segítségével váljon otthonosabbá.

„A művészet és a segítő munka sokféleképpen találkozhat egymással. Ez a projekt is egy lehetőség a találkozásra – mondta el Hossala Tamás művészetterápiás pedagógus, az otthon nevelője a tapéta átadásán. – A gyermekotthonban rendszeresen tartunk művészeti élménypedagógiai és művészetterápiás foglalkozásokat, ezekhez kapcsolódva, ebbe a folyamatba integrálódva fogadtuk nagy örömmel a Canon felajánlását és a művészeti képzésben fejlődő fiatalok részvételét. A most induló projekt keretében létrejövő alkotások a közösségi terekben és a fiatalok személyes tereiben lesznek elhelyezve.”

A küldetés: élménymegosztás

Az ötletgazda Canon Magyarország számára fontos küldetés a minket körülvevő világ megismerése, megismertetése. Az élménymegosztáson alapuló összekapcsolódás. „Ebben benne van a rögzítés, a fényképezés, amellyel leggyakrabban azonosítják a vállalatot, de ezen túl a különböző nyomtatási eljárásokkal közzétett alkotások is, legyen az fotó vagy grafika. A valóságot és a művészi megnyilvánulásokat mindig nagy felbontásban mutatja meg a Canon, hogy az apró finom részletekre is kiterjedhessen a figyelem – mutatott rá Oláh Viktória, a Canon Magyarország Vállalati és marketing kommunikációs vezetője az eseményen. – Számos alkalommal segítjük a fiatalokat a kifejezőkészség fejlesztésében és eszközöket biztosítunk számukra, hogy elmondhassák a történetüket. Ez a projekt különösen kedves számunkra, hiszen egyszerre teremthetünk lehetőséget a gyerekeknek az önmegvalósításra, egymás megismerésére és arra, hogy még inkább kapcsolódni tudjanak a környezetükhöz, még inkább az otthonuknak érezhessék azt.”

Mindehhez alkalmas eszközt és felületet jelent az a különleges nyomtatási eljárással készülő tapéta, amely bármilyen kép nagy felbontású megjelenítésére alkalmas és amely az UV-gél technológiának köszönhetően nagyon biztonságos, így különösen alkalmas szociális, oktatási és egészségügyi intézmények díszítésére.

A tapéta átadásán a Canon Magyarország egy nyomtatóval és kreatív foglalkoztatókkal is meglepte az otthon lakóit.

Tovább az eredeti cikkre: Kisképzős diák alkotásából készült tapéta került a Bolyai Gyermekotthon falára

Vélemény, hozzászólás?