Kisfia szívdobbanása ihlette Rafael Mário legújabb dalát

Kisfia szívdobbanása ihlette Rafael Mário legújabb dalát olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Rafael Mário Trió: My heart A szülővé válás folyamata inspirálta a…

A teljes cikk itt olvasható:
Kisfia szívdobbanása ihlette Rafael Mário legújabb dalát

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Rafael Mário Trió: My heart

A szülővé válás folyamata inspirálta a Rafael Mário Trió hamarosan megjelenő, Blessing című lemezét. Az érzelemdús, My heart című dal azt a pillanatot örökíti meg, amikor a zongoraművész meghallotta kisfia első szívdobbanását. A zenekar az új albumot június 22-én mutatja be az Opus Jazz Clubban Munkácsy Eszter és Tar Gergely közreműködésével.

Rafael Mário Junior Prima-díjas zongoraművész már gyermekkorában biztos volt abban, hogy egész életében a zenével szeretne foglalkozni. Amíg más gyerek a grundon rúgta a bőrt, vagy a Városligetben bringázott, ő gyakorolt. A Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen diplomázott, majd Torontóba költözött, ahol stúdiózenészként dolgozott.  Miután hazatért, 2014-ben megalapította a Rafael Mário Triót, legújabb lemezük hamarosan Blessing címmel jelenik meg. 

A zenekar megalakulása óta komoly hangsúlyt fektet a kollektív improvizációra és az eredeti hangzás megteremtésére, melyhez számos forrásból merítenek: szerzeményeikben és azok interpretációjában egyaránt fellelhetőek a mainstream-, valamint a kortárs, modern jazz stíluselemei, a különböző latin zenei irányzatok eszközei és a hip hop groove-ok. A trió zenészei – Rafael Mário, zongora, billentyűs hangszerek, Bartók Vince, basszusgitár és Hidász Tamás, dob – mindhárman a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékén szerezték meg a diplomájukat, azonban a jazz mellett állandó inspirációs forrásként tekintenek a kortárs könnyűzenei áramlatokra. 

Ez a zenei sokszínűség hamarosan megjelenő új albumukon is tetten érhető.  „A My Heart című dal az első kompozíció, amit erre a lemezre szántam. Azután készült, amikor először meghallottam kisfiam szívdobbanását. Ennek a nagyon izgalmas és érzelemdús időszaknak ez az első zenei lenyomata” – emeli ki Rafael Mário. A dalhoz a lemezfelvétel helyszínén, a SuperSize Stúdióban live session videót is forgattak. 

A Rafael Mário Trió Blessing című lemezét június 22-én mutatja be az Opus Jazz Clubban az énekes Munkácsy Eszter és az ütőhangszereken játszó Tar Gergely közreműködésével.

 

Rafael Mário Trio Blessing lemezbemutató

  1. június 22., Opus Jazz Club

https://opusjazzclub.hu/koncertek/rafael-mario-trio-0622 

kredit: Karmatik Photography

Tovább az eredeti cikkre: Kisfia szívdobbanása ihlette Rafael Mário legújabb dalát

Vélemény, hozzászólás?