Kirándulás a csillagok között és a Dráva rejtett világában – hétvégi programajánló

Kirándulás a csillagok között és a Dráva rejtett világában – hétvégi programajánló olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Sízés hó nélkül, késő őszi kenuzás, távcsöves csillagnézés és érdekes kiállítás…

A teljes cikk itt olvasható:
Kirándulás a csillagok között és a Dráva rejtett világában – hétvégi programajánló

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Sízés hó nélkül, késő őszi kenuzás, távcsöves csillagnézés és érdekes kiállítás a Várkert Bazárban – ezen a hétvégén is mindenki megtalálhatja magának az ideális programot.

Esti távcsöves csillagnézés

Planetáriumi filmvetítéssel egybekötött távcsöves csillagnézést hirdet Az Agóra Tudományos Élményközpont 2022. október 8-ra, szombatra. A 19 órakor kezdődő programon az érdeklődők végigsétálva az Agóra hídján “bejárhatják” a Naprendszert, majd egy rövid bevezető előadás után, csillagász szakember vezetésével, távcsövön keresztül megcsodálhatják a Hold krátereit, a Jupitert és a Szaturnuszt, valamint megnézhetik A Földtől a Világegyetemig című teljeskupolás-filmet is a planetáriumban. A programot 10 éves kortól ajánlják.

Kiállítás az utolsó magyar trónörökös életéről

Forrás: Szabó Zoltán, Habsburg Ottó Alapítvány

Habsburg Ottó kora gyermekkorától az uralkodásra készült, és még a dinasztia legnagyobb kritikusai szerint is kimondottan alkalmas lett volna a trónra – a 20. század történelme azonban az ő és családja sorsát is másként alakította. Az utolsó magyar trónörökös születésének 110. évfordulója alkalmából a Habsburg Ottó Alapítvány nagyszabású rendezvénysorozattal készül, amelynek első állomásaként az érdeklődők egy, a trónörökös életét és munkásságát bemutató fotókiállítást tekinthetnek meg a Várkert Bazárban. A kiállítást Habsburg Ottó Alapítvány gondozza, a képek a szeptember 30-tól december 1-ig ingyenesen megtekinthetőek a Várkert Bazárban, a gloriette-hez vezető rámpán.

Családi szezonnyitó sportnapot rendez a síszövetség

A Magyar Sí Szövetség családi szezonnyitó sportnapot rendez szombaton a Normafa Park Látogatóközpontjában. A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat és a klubok versenyzőit, képviselőit várják. A kezdők a sportágválasztó programok alkalmával szakemberek segítségével próbálhatják ki a síugrást minisáncon, a lézeres biatlon, az alpesi síelést és a sífutást műanyag tanpályán, valamint a síroller. A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy verseny keretein belül mutassák be a tudásukat. A pekingi téli játékok síolimpikonjai – Tóth Zita és Kékesi Márton alpesi síző, illetve Pónya Sára és Kónya Ádám sífutó – is jelen lesznek. A programok 9 órakor kezdődnek. (MTI)

Őszi kenutúra Külső-Bédán

A Duna-Dráva Nemzeti Park Béda-Karapancsa a Duna magyarországi alsó szakaszának kiemelkedő értékét képviselő élőhelyeit foglalja magába. A program erre a különleges területre kalauzolja az érdeklődőket. A résztvevők először kenutúrát tehetnek a Duna hullámterén található varázslatos Külső-Béda mellékágon, majd a Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetés keretében ismerhetik meg e gyönyörű madarak életét. A program résztvevőinek létszáma korlátozott, ezért minden esetben előzetes jelentkezés szükséges, részletek itt.

Tovább az eredeti cikkre: Kirándulás a csillagok között és a Dráva rejtett világában – hétvégi programajánló

Vélemény, hozzászólás?