Kiosztották a 16. KAFF díjait

Kiosztották a 16. KAFF díjait olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Vasárnap még megnézheti a közönség Kecskeméten a díjnyertes animációkat Szombat este…

A teljes cikk itt olvasható:
Kiosztották a 16. KAFF díjait

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Vasárnap még megnézheti a közönség Kecskeméten a díjnyertes animációkat

Szombat este a kecskeméti Hírös Agórában tartották a 16. Kecskeméti Animációs Fesztivál záróeseményét. 111 alkotás volt versenyben és 20 kategóriában osztottak ki díjakat. A fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is Gauder Áron a Kojot négy lelke című alkotása nyerte, utóbbit megosztva kapta Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével. A Nayola különdíjban részesült. A legjobb magyar egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját a Műanyag égboltnak ítélték. A legjobb európai tévésorozatnak a Patouille és az ejtőernyős magok bizonyult. A legjobb rövidfilm díját Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta, míg a legjobb televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért. A kétévente megrendezett nemzetközi seregszemlére idén június 21-25. között került sor. Holnap a közönség újra megnézheti a nyertes alkotásokat.

Gauder Áron a Kojot négy lelke című alkotása tarolt a 16. KAFF-on. Elnyerte a fesztivál nagydíját, a közönségdíjat és a legjobb egészestés európai film díját is. Utóbbit Nuno Beato Nagyapám démonjai című filmjével megosztva kapta. José Miguel Ribeiro Nayola című filmje különdíjban részesült. A legjobb európai tévésorozat díját a Patouille és az ejtőernyős magok nyerte, a legjobb TV-speciál díját pedig megosztva a Pánikfalva és a Télapó hadművelet vihette haza.

A legjobb egész estés játékfilm Pannónia-Matolcsy-díját a Műanyag égboltnak (rendező: Bánóczki Tibor, Szabó Sarolta) ítélték. A legjobb rövidfilm díját Hegyi Olivér A szív kertje című munkája kapta, míg a legjobb televíziós sorozat Bálint Ágnes-díját Buzási-Gyopár Orsolya vihette haza a Szerintemezazegész: Szorít a ház című munkájáért. A Városi legendák: Zongorizmus (rendező: Glaser Kati) különdíjban részesült.

A legjobb alkalmazott animációnak Egely Kati Canticuénticos: Hogy tudd, szeretlek című alkotását találta a zsűri, e kategóriában különdíjat kapott Fillér Máté Tót Endre: Miért festek? című munkája. A legjobb diákfilm díját Palotás Adél Fények című alkotása kapta, Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című filmjéért, különdíjban részesült. A legszínvonalasabb képi formanyelvért Fábián Nikolett Nyugvó köd című művét díjazták, a legjobb forgatókönyv díját Alexander Gratzer vihette haza az In the Upper Roomért. A legjobb animációs munkáért Hárshegyi Vivient méltatták a Felhők felett című filmjéért. A legjobb első filmnek, csakúgy, mint a legjobb 3 D-s filmnek járó díját idén nem osztották ki.

Az európai egészestés filmek versenyének zsűrijének tagjai Sam Orti, Ittzés Tamás és Dudás Viktor voltak, az európai televíziós díjakról Fülöp József, Mauro Carraro és Tóth István Zoltán, míg a magyar filmek díjairól Cakó Ferenc, Damó István, Ducki Krzysztof, M Tóth Éva és Vácz Péter döntöttek.

A Magyar Filmkritikusok díját Mira Zénó Fox Tossing című kisfilmje kapta, Hegyi Olivért különdíjban részesítették A szív kertje című munkájáért. A Junior zsűri díját Csutorás Márton vihette haza a Kigyógyulva című filmért. Az Országos Diák Zsűri díját az európai filmek kategóriában a Nagyapám démonjai kapta, különdíjban részesült a Kutyáknak és olaszoknak tilos!. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és az Országos Diák Zsűri a magyar filmek díját Kühnel-Szabó Anita Apád című rövidfilmje nyerte. A diákok Fillér Máténak három munkájáért – Telexikon, Folkfonics – Szól a kakas és Tót Endre: Miért festek?- különdíjat adtak. A kritika író pályázat nyertese Bárány Bence lett, a második helyen Béres Mátyás a harmadikon pedig Böhm Norbert végzett. 

Holnap a közönség újra megnézheti a nyertes alkotásokat.

https://2023.kaff.hu/

Tovább az eredeti cikkre: Kiosztották a 16. KAFF díjait

Vélemény, hozzászólás?