Helly Hansen Open Mountain Month 2024. 

Helly Hansen Open Mountain Month 2024.  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Legyünk biztonságban télen is a természetben! Tavaly júniusban lehetőségünk volt még…

A teljes cikk itt olvasható:
Helly Hansen Open Mountain Month 2024. 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Legyünk biztonságban télen is a természetben!

Tavaly júniusban lehetőségünk volt még jobban kapcsolódni a természettel, a hegyek azonnal feltöltő energiáival, amit 2024. januárjában is folytatunk a Helly Hansen Open Mountain Month keretein belül. A márka kezdeményezése a tapasztalt túrázóknak és a kezdőknek egyaránt szól, célja pedig, hogy minden embert arra ösztönözzön, hogy megtapasztalhassa a szabadban töltött idő erejét és jobban megismerhesse azt, hogy milyen szakemberek vigyáznak ránk miközben mi életre szóló élményeket szerzünk a hófödte hegyekben. Ahhoz, hogy mi is a lehető leginkább felkészülten induljunk neki az akár jeges, havas ösvényeken tarkított túránknak, fogadjuk meg a Helly Hansen szakértői tippjeit és töltsünk még több időt a természetben még a hideg hónapokban is.

A hegyek számomra először is mentális, fizikai kihívást jelentik és ezeket a kihívásokat leküzdve esélyem nyílik arra, hogy jobb emberként fejezhessem be a napomat és büszkébb lehessek önmagamra. Az az érzés, amikor a hegyekben túrázok, egyszerre lenyűgöző és felszabadító. A hegyekben a mindennapi világ megszűnik létezni, a meredek sziklafalak mellett a problémáim és aggodalmaim jelentéktelenné válnak. A nyugodt mentális állapotomhoz társul az is, hogy friss levegő, gyönyörű panorámák tárulnak elém és, hogy megfigyelhetem a természet erejét, legyen az egy havas hegycsúcs vagy akár egy hatalmas szakadék formájában” – osztotta meg velünk gondolatait Török Ábel, a Helly Hansen túra nagykövete a januári Open Mountain Month kapcsán. A hegyek felfedezése mindig új kalandot tartogat ugyanis mindenki számára, évszaktól függetlenül. Bár a hidegebb idő és a csúszósabb körülmények több előkészületet igényelnek, de semmiképp nem tántorítanak el attól, hogy megcsodáljuk a természet téli látványát. A réteges öltözködés, a minőségi öltözet és lábbeli, az időjárás és a helyszín ismerete, valamint a megfelelő időpont kiválasztása nem ördögtől való dolog, csupán egy kicsit több felkészülést kíván.

Induljunk el korán!

Ha túrázni mennénk, induljunk korán! A kevesebb nappali fény és a naplementekor gyorsan beálló sötétség akár veszélyes helyzeteket teremthet, ha nem vagyunk felkészülve. Ne féljünk visszafordulni és egy másik időpontban folytatni!

Hidratálunk hidegben is!

Az alacsony hőmérséklet ellenére a kiszáradás gyakori probléma télen is. Mivel szervezetünknek rendkívül keményen kell dolgoznia, hogy testhőmérsékletünk megfelelő szinten tartsa, gyakran kell ennünk és innunk túra közben. Pro tipp: vigyünk magunkkal egy termosz forrócsokoládét is, ne csak azért, hogy felmelegedjünk, hanem hogy motiváljon bennünket a túra utolsó szakaszában.

Kövessük az időjárás előrejelzést!

A hóviharok, a korlátozott látási viszonyok és a gyorsan zuhanó hőmérséklet hamar megváltoztathatják az ösvényen uralkodó körülményeket. Hogy elkerüljük a potenciálisan veszélyes helyzeteket, mindig kövessük nyomon a legfrissebb időjárás előrejelzést a túrát megelőző napon és aznap is.

Túrázzunk csapatban, párban!

Barátokkal kirándulni mindig jó ötlet, különösen igaz ez a téli hónapokra. Fontos, hogy semmiképp ne maradjunk egyedül, több szem többet lát alapon nehezebben tévedünk el, hagyunk ki egy jelzőtáblát, könnyebben oldunk váratlan helyzeteket, ha van kire támaszkodnunk. Ha mégis egyedül indulnánk útnak, tájékoztassuk szeretteinket hollétünkről, hagyjunk nekik olyan információkat, mint például, hogy hová megyünk, mikorra tervezünk visszatérni, és kit kell értesíteni, ha esetleg nem térnénk haza bizonyos időn belül.

Öltözködjünk rétegesen, válasszunk megfelelő ruhadarabokat!

Napszaktól függően a téli hőmérséklet gyorsan változhat. Hogy ez a változás ne érjen felkészületlenül, öltözzünk fel rétegesen, hogy könnyen le,- vagy felvehessük a rétegeket, így biztosan kényelmesen és védve maradunk. Ha magasabbra tervezzük a túrát, vegyük figyelembe, hogy a csúcson sokkal hidegebb lesz a hőmérséklet, mint a parkoló közelében. Válasszunk merinói gyapjú aláöltözőt, vízálló csizmát és kabátot, illetve könnyű hátizsákot a Helly Hansen kínálatából.

 www.hellyhansen.com

Tovább az eredeti cikkre: Helly Hansen Open Mountain Month 2024. 

Vili Robotol