Kifejezetten a női túrázók igényeire szabták a Fjällräven legújabb túranadrágját

Kifejezetten a női túrázók igényeire szabták a Fjällräven legújabb túranadrágját olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A női test egyedi jellemzőit szem előtt tartva született meg a…

A teljes cikk itt olvasható:
Kifejezetten a női túrázók igényeire szabták a Fjällräven legújabb túranadrágját

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A női test egyedi jellemzőit szem előtt tartva született meg a Fjällräven legújabb túranadrágja, az Abisko Trekking Tights Pro. A svéd márka nyolc tervezőnőből álló csapata arra törekedett, hogy a ruhadarab a klasszikus túranadrágok előnyeit egyesítse a sokak által természetjárásra is használt futónadrágok kedvező tulajdonságaival. A túrázók visszajelzései alapján olyan túranadrág született, amelyet mindenki szívesen visel a természetben és a mindennapokban egyaránt.

A természetjáró nők számára különösen nagy kihívást jelent megtalálni a tökéletesen illeszkedő, megfelelő kialakítású, és egyben mutatós túranadrágot. Az outdoor kalandok szakértője, a Fjällräven az idei tavaszi-nyári kollekciójában kiemelt figyelmet fordít a funkcionalitást és tartósságot ötvöző túranadrágokra. A szezon legizgalmasabb újdonságát, az Abisko Trekking Tights Pro nadrágot a márka egy nyolc tervezőnőből álló csapat segítségével alkotta meg, akik természetjáró nők visszajelzései alapján tervezték meg a praktikus, tartós és egyben stílusos darabot.

A fejlesztés során kiderült, hogy a tesztelők szerint a túranadrágok kialakításában három fő szempontnak kell érvényesülnie: a ruhadarab tartós használat esetén se veszítse el a formáját, mozgás közben ne csússzon le a derékról, és különböző zsebekkel legyen felszerelve a személyes tárgyak tárolása érdekében.  Az Abisko Trekking Tights Pro szabástervét ezeket az alapelveket követve dolgozták ki. A ruhadarab körkörös, dupla kötéssel készült anyaga extra rugalmasságot és a forma hosszú távú megőrzését teszi lehetővé, miközben teljes mozgásszabadságot biztosít. A magasított derékmegoldásnak köszönhetően nem csúszkál séta közben, sőt, az apró tárgyak is biztosan a helyükön maradnak a nadrág különböző méretű, rejtett zsebeiben. A fekete, gránátalmavörös és indigókék színekben elérhető túranadrág a márka fenntarthatósági törekvéseivel összhangban újrahasznosított poliészter felhasználásával készült.

Fontos volt számunkra, hogy az Abisko nadrágon dolgozó női tervezőcsapat különböző testalkatú, eltérő igényekkel rendelkező nőktől gyűjtsön visszajelzéseket, hiszen ezáltal olyan terméket tudtunk létrehozni, amelyet magunk is szívesen viselünk a túráinkon. Célunk, hogy minél több nőt ösztönözzünk a természet felfedezésére, és ehhez megbízható felszerelést kínáljunk nekik. Az Abisko Trekking Tights Proval nem kell kompromisszumokat kötni sem a kényelem, sem a funkcionalitás terén. Tartósságának köszönhetően ez a túranadrág hosszú évekig hű társ lesz a szabadtéri kalandok során” – mondta Donna Bruns, a Fjällräven nemzetközi termékigazgatója.

Tovább az eredeti cikkre: Kifejezetten a női túrázók igényeire szabták a Fjällräven legújabb túranadrágját

Vélemény, hozzászólás?