K&H: elismeréseket kapott az alapkezelő

K&H: elismeréseket kapott az alapkezelő olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Díjakat kapott a K&H alapok kezelője: a Klasszis 2022 versenyben “Az…

A teljes cikk itt olvasható:
K&H: elismeréseket kapott az alapkezelő

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Díjakat kapott a K&H alapok kezelője: a Klasszis 2022 versenyben “Az év ESG alapkezelője” kategóriában a második helyet szerezte meg, a K&H navigátor alap teljesítményével pedig az “Év Legjobb Hazai Részvénybefektető Alapja” címet nyerte el.

Idén is megrendezte a magyarországi alapok és alapkezelők versenyét a Privátbankár.hu gazdasági portál. A korábbi években már megszokottak mellett új kategóriákkal bővült a megmérettetés. Ilyen újdonság a globális trendeknek megfelelően “Az év ESG alapkezelője” díj. A lépés érthető a “versenyrendezők” részéről, hiszen az úgynevezett ESG (Environmental, Social, Governance), azaz fenntarthatósági alapok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek: ezek olyan befektetési célpontokat, cégeket választanak, amelyek figyelmet fordítanak a környezetvédelemre, a társadalmi hatásokra és az irányításuk is átlátható. Az “Az év ESG alapkezelője” versenyben a K&H alapok kezelője a második helyet szerezte meg. Az ESG alapokról Oraveczné Németh Ildikó, a K&H befektetési alapok kezelőjének vezetője azt mondta: “Bár vannak, akik úgy gondolják, hogy ezeknél az alapoknál a pénzügyi szempontok háttérbe kerülhetnek, ez nem így van. Azok ugyanolyan fontosak itt is, mint a hagyományos alapoknál, és emellett még a fenntarthatósági célokat is figyelembe veszik. Persze nemcsak ezek az alapok kezelik kiemelten a fenntarthatóságot, hanem minden felelős vállalat tesz e téren lépéseket, így tesz a teljes K&H Csoport is. A múlt év a vállalatcsoport életében meghatározó volt, mivel elérte a klímasemlegességet – a történet azonban itt nem ér véget. A K&H Csoport károsanyag-kibocsátása 2030-ban a 2015-ös szinthez képest tervezetten 80 százalékkal alacsonyabb lesz, ezt a célkitűzést minden bizonnyal sikerül teljesíteni, hiszen már mostanra 70 százalékkal sikerült visszaszorítani a “céges emissziót”.

A fenntarthatósági területen elért eredmény mellett a K&H alapok kezelője egy első helyet is szerzett a K&H navigátor alap teljesítményének köszönhetően: “Az év legjobb hazai részvénybefektető alapja” címet nyerte el. A zsűri a hasonló profilú befektetési alapokkal való összevetésben az alap teljesítménye alapján ítélte oda az elismerést.

Oraveczné Németh Ildikó hozzátette: “A mostani piaci környezetben is hosszú távon érdemes részvényalapokat tartani a portfoliónkban, hiszen ezek kecsegtetnek magasabb hozam potenciállal. A piaci turbulenciák miatt nem szabad megalapozatlan döntéseket hozni, a befektetések, így a részvényalapokon keresztüli megtakarítások eredményét hosszú távon kell figyelni, és hogy ebből a szempontból jól teljesítenek -e. Ezt igazolja a K&H navigátor alapjának teljesítménye is.”

Tovább az eredeti cikkre: K&H: elismeréseket kapott az alapkezelő

Vélemény, hozzászólás?