K&H: elég menő megoldások vannak a küszöbön

K&H: elég menő megoldások vannak a küszöbön olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a kidea megoldása könnyítheti meg a szülők és a pedagógusok közötti…

A teljes cikk itt olvasható:
K&H: elég menő megoldások vannak a küszöbön

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a kidea megoldása könnyítheti meg a szülők és a pedagógusok közötti kapcsolattartást

Remek ötletek válhatnak valósággá a K&H innovathon versenyének eredményeként, ahol tizenegy fiatal, startup vénájú csapat hozott jobbnál jobb megoldásokat. A február végi eseményen fenntarthatósággal-, és bankoláson túli (azaz beyond banking) megoldásokkal kapcsolatban hoztak vállalkozás ötleteket a versenyzők. Az idei év nyertes csapata a kidea, akik a bölcsődék és óvodák kommunikációját segíthetik a szülőkkel úgy, hogy egy biztonságos és hatékony alkalmazást nyújtanak. Az eseményen fenntarthatósági és beyond banking különdíjat is odaítélt a zsűri, illetve a Start it @K&H különdíj is gazdára talált.

Lezárult a jövőbe tekintő startupverseny, a K&H innovathon, amelynek keretében a legjobb ötletekkel előálló versenyzők kaptak támogatást ahhoz, hogy megoldásuk üzletileg is megvalósítható legyen. Az innovációra, a fenntarthatóságra és a beyond bankingre, azaz a bankon túli alkalmazásokra fókuszáló versenynek három állomása volt. A február elején és közepén megrendezett online fordulóban a csapatok információkat kaptak arról, hogyan mérhetik fel a megcélzott piacot, majd élesben is be kellett mutatniuk, hogyan tenné könnyebbé, fenntarthatóbbá a hétköznapokat az általuk nyújtott megoldás. 

A döntőre február 25-én került sor, a zsűri pedig a következőket díjazta: 

  • első helyezett: kidea 

Az innovatív alkalmazás, ahol a szülő-intézmény közötti kommunikáció egy egységes platformra terelődhet, egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat és erősödhet a bizalom a két fél között, a gyermekek fejlődésének érdekében. 

  • fenntarthatósági különdíj: BES.Systems

Fókuszban a szén-dioxid kibocsátás csökkentése az elektromos autók elhasznált akkumulátorainak újrafelhasználásával, melyeket napelemekbe ültetnek át.

A Diverzum egy olyan platformot épített, ahol a diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezményeket gyűjtötték egy helyre, hogy az érintettek a legtöbbet hozzák ki tanulói jogviszonyukkal járó kedvezményekből.

  • Start it @K&H különdíj: Just Green Your Coffee

Céljuk, hogy a kávékészítés idejét csökkentsék, illetve a kávéfőzés végtermékeként keletkezett zaccot újrahasznosítsák, így a teljes folyamatot fenntarthatóbbá varázsolják.

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője a versenyről elmondta: “Az anyabank a KBC, valamint a K&H Csoport egyaránt kiemelten kezeli az innovációt. Ez a munka persze nem csak a bankon belül zajlik, hanem azon kívül is. Éppen ezért indítottunk el ezt a versenyt, ahol a digitális fejlesztések kaphatnak lendületet ahhoz, hogy az üzleti világban sikeres cégekké válhassanak.” Hozzátette: “Jövőutazásra hívtuk a versenyzőinket, a K&H innovathonon kiválasztott cégek alkalmazásai ugyanis remélhetőleg a következő időszakban hamar népszerűvé válnak Magyarország- vagy akár világszerte. 

A K&H innovációs vezetője közölte továbbá, “maradunk ezen a vonalon, a jövőben újabb és újabb hasonló versenyekkel, ötletparádék támogatásával igyekszünk nagyobb teret biztosítani az innovációknak.” 

Tovább az eredeti cikkre: K&H: elég menő megoldások vannak a küszöbön

Vélemény, hozzászólás?