K&H: augusztus 3-ig lehet pályázni

K&H: augusztus 3-ig lehet pályázni olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

a lelki egészségre és a fertőző betegségek gyógyítására fókuszál most a…

A teljes cikk itt olvasható:
K&H: augusztus 3-ig lehet pályázni

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • a lelki egészségre és a fertőző betegségek gyógyítására fókuszál most a K&H gyógyvarázs

Korszerű, a kicsik gyorsabb gyógyítását segítő orvosi műszerekre pályázhatnak idén is a gyermekeket gyógyító intézmények a most induló K&H gyógyvarázs program keretében. A legaktuálisabb kihívásokra összpontosítva a lelki egészséget támogató és a fertőző betegségek kezelését segítő eszközök kerülnek fókuszba, de a pályázók egyéb, a mindennapi gyógyításhoz szükséges műszereket is igényelhetnek. A kórházak, mentőállomások, gyermekmentő alapítványok, gyermekháziorvosok és vegyes praxisú háziorvosok augusztus 3-ig nyújthatják be jelentkezésüket a khgyogyvarazs.hu online pályázati felületén.

Az elmúlt két évben a covid hatására nemcsak a fizikai, de a lelki tünetek és betegségek is erőteljesebben megjelentek a gyermekek körében. A szorongásos és depressziós zavarokkal küzdő gyerekek aránya az ötszörösére nőtt a járvány előtti időhöz képest, a kényszeres gondolatokkal és cselekedetekkel jelentkezők száma pedig megkétszereződött. A lelki problémák kezelése azonban nem megy egyik napról a másikra – a gyermekek gyógyulási ideje több hónapot, akár évet is kitehet, így a járvány mentális következményeinek gyógyítása még hosszú ideig napirenden lesz.

A fertőző betegségek lajstroma a covid mellett is igen hosszú – legyen szó emésztőrendszeri megbetegedésről, kiütéses fertőzésekről vagy komolyabb légúti betegségről, a tünetek felismerése, és a kezelés mielőbbi megkezdése kulcsfontosságú lehet. Az időben diagnosztizált fertőzésekből gyorsabban kigyógyul a kis beteg, csökken az esélye, hogy továbbadja a kórokozókat családtagjainak, társainak, és otthoni körülmények között is kilábalhat a betegségből. Ha pedig kórházi falak közé kényszerül, a korszerű eszközök sokat segíthetnek abban, hogy mielőbb felépüljön.

 „A K&H gyógyvarázs pályázat fókuszaként minden évben olyan területet jelölünk ki orvosszakértőink segítségével, amely aktuálisan a legnagyobb kihívást jelenti a gyermekegészségügynek. Ezért idén kiemelt elbírálás alá esnek azok a pályázatok, amelyekben a gyermekek mentális egészségét támogató, valamint a fertőző betegségek kezelésére alkalmas eszközök szerepelnek. Ezek mellett pedig a gyermekeket gyógyító intézmények a mindennapi ellátásban szükséges korszerű eszközöket is igényelhetnek, az ország minden tájáról, augusztus 3-ig – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője.

A K&H gyógyvarázs program az elmúlt 18 évben összesen 828 millió forinttal 515 intézményt segített abban, hogy a szakemberek innovatív eszközökkel gyorsan és hatékonyan hozhassák meg okos döntéseiket, és ezáltal a gyermekek újra teljes életet élhessenek. A 2022-es pályázat keretén belül a K&H Csoport 20 millió forinttal támogatja a magyar gyermekegészségügyet. A felhívásra augusztus 3-ig jelentkezhetnek a kórházak, mentőállomások, gyermekmentő alapítványok, gyermekháziorvosok és vegyes praxisú háziorvosok a pályázat online felületén:

https://www.khgyogyvarazs.hu/muszerbeszerzesi-palyazat/ 

Tovább az eredeti cikkre: K&H: augusztus 3-ig lehet pályázni

Vélemény, hozzászólás?