Egyre kevesebb cég titkolja a fizetést az álláshirdetéseiben

Egyre kevesebb cég titkolja a fizetést az álláshirdetéseiben olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az álláskeresők jelentős többségét frusztrálja, ha nem látja a felkínált bért…

A teljes cikk itt olvasható:
Egyre kevesebb cég titkolja a fizetést az álláshirdetéseiben

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Az álláskeresők jelentős többségét frusztrálja, ha nem látja a felkínált bért egy álláshirdetésben, a munkáltatókat feleslegesen terhelik azok az interjúfolyamatok, amelyek végén az anyagiak miatt nem születik megállapodás, és a teljes gazdaságnak is jót tesz, ha transzparensek a fizetések. Szerencsére egyre kevesebb helyen számít tabunak a bérezés.

Idén közel másfélszeresére nőtt a száma azoknak a Profession.hu felületére feltöltött álláshirdetéseknek, amelyekben nyilvánossá teszik a fizetést a cégek. Az így meghirdetett pozíciókra akár 50 százalékkal több jelentkezés is érkezhet, ráadásul hosszú távon jótékony hatással vannak a teljes munkaerőpiacra is.

A piacvezető állásportál kutatásából kiderül, hogy a munkavállalókat egyre inkább (82%) a magasabb munkabér ösztönzi a váltásra. Keresés közben részben ezért is zavarja magasan a legtöbbjüket (70%), ha az álláshirdetésben nem szerepel fizetés. Ha ez csak a felvételi folyamat végén derül ki, az nem csak az ő, de a munkáltatók idejét is feleslegesen emészti.

„A Profession.hu több mint 10 éve a transzparens fizetések egyik legelkötelezettebb támogatója és ösztönzője. Számos nemzetközi példából ismerjük, hogy az átlátható bérezés sok szempontból tehermentesíti a vállalatokat, segít az álláskeresőknek döntéseik meghozatalában, hatékonyabbá teszi a munkaerőpiac működését és fehéríti a gazdaságot. Ezért, és az aktív álláskeresők arányának növelése céljából idén tavasszal kötelezővé tettük a bérsávok megadását bizonyos online feladott hirdetéstípusoknál. Azóta már minden ötödik hirdetésben megjelenik a fizetés is” – mondta Martis István, a Profession.hu ügyvezetője. 

Az álláskereső oldal mától mindenki számára ingyenessé teszi a „bérigény-elemzés” elnevezésű szolgáltatását, amely további, eddig még sosem látott információkkal látja el a munkakeresőket. „A legtöbben mindig azt kérdezik tőlünk, hogy mekkora az értékük a munkaerőpiacon. Azaz, mennyit kérhetnek a tapasztalatukkal és tudásukkal egy adott pozícióban. Ezzel az eszközzel több száz munkakörben tudunk erre hiteles választ adni” – tette hozzá Martis István.

Tovább az eredeti cikkre: Egyre kevesebb cég titkolja a fizetést az álláshirdetéseiben

Vélemény, hozzászólás?