Kétszer nézett szembe a gyilkos kórral

Kétszer nézett szembe a gyilkos kórral olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Dr. Árvai Anita – Veganeeta 24 évesen nézett szembe a rettegett…

A teljes cikk itt olvasható:
Kétszer nézett szembe a gyilkos kórral

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Dr. Árvai Anita – Veganeeta 24 évesen nézett szembe a rettegett kórral. Egy “rutin műtét” során derült ki, hogy rosszindulatú daganat van a bal petefészkén, amit azonnal el is távolítottak. Csak az ébredés után tudta meg, hogy mi történt vele.

Nem nagy beavatkozásra készült, hanem egy ciszta eltávolítására. Amikor azonban a műtét után felébredt, az egyik legjobb barátnője hívta a sokkoló hírrel. 

„Kifejezte sajnálatát, hogy daganat miatt eltávolították a bal petefészkem. Erről fogalmam sem volt, sőt azt sem tudtam, hogy felvágtak, mivel laparoszkópiás műtétre mentem. Ekkor kezdődött egy brutális tudati változás. Közben az munkált bennem, hogy ha az én gyerekemmel történne és én a szülő pozíciójában lennék, akkor nem tudom, miként emészteném meg, ha a lányomat ilyen dolog érte volna. Tehát nem láthatták rajtam a szüleim – akik alapvetően ki voltak borulva –, hogy én valójában milyen lelki vívódásokon megyek keresztül. Nem akartam, hogy engem emlékeztessenek a betegségemre, hanem azt akartam, hogy ugyanaz lehessek, aki előtte voltam. Ezért nem vettem tudomást a lehetséges hosszútávú következményekről, hanem csak a következő lépésre koncentráltam” – meséli Dr. Árvai Anita – Veganeeta a Spirit FM-en is hallható #nofilter-Nők, filter nélkül Köböl Anitával című műsorban.

 

Miközben Veganeeta szembenézett a rákkal, az anyaság vágya egyre erősödött benne, csodával határos módon 29 évesen megadatott számára. Ám a sors még ekkor sem volt kegyes hozzá, útjaik külön váltak első gyermeke apjával, mialatt egyre jobban munkált benne az önmegvalósítás iránti vagy. Aztán jött a drasztikus hír, 33 évesen újra rákkal diagnosztizálták.

„8 évvel később, 33 évesen rosszak lettek az eredményeim. Akkor azonban már 2 kisfiú édesanyja voltam és boldog házasságban éltem. Nagyon megzuhantam, mert akkor már igazán volt mit veszíteni: ki akartak pakolni, mesterséges menopauzát akartak létrehozni. Ha nem lett volna a korábbi betegség, akkor nem lett volna erő bennem, ami megoldásra, azonnali cselekvésre sarkallt. Akkor költöztünk Balatonalmádiba, megfogalmazódott bennem a váltás gondolata, hogy otthagyom a jogi pályát, rengeteget tanulmányoztam a teljesértékű növényi étrendet és váltottam is erre. 4 hónap alatt kijöttem a betegségből” – számol be Veganeeta a #nofilter-Nők, filter nélkülben.

Anita képes volt változtatni, kitartása és elszántsága teljes életmódváltásba fordult, eközben pedig egy olyan álmot épített, aminél erősebb motivációt nem is találhatott volna! Ahogy ő fogalmaz, nem volt B terve. Megszületett a Veganeeta blog, majd az étterem Balatonalmádiban és egy olyan női közösség, amely azóta is rengeteg nőnek ad erőt és nyújt segítséget.

Tovább az eredeti cikkre: Kétszer nézett szembe a gyilkos kórral

Vélemény, hozzászólás?