Két év után Ausztrália beengedi a kétszer oltottakat

Két év után Ausztrália beengedi a kétszer oltottakat olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ausztrália február 21-től engedélyezi a kétszer beoltott vízummal rendelkezők belépését az…

A teljes cikk itt olvasható:
Két év után Ausztrália beengedi a kétszer oltottakat

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ausztrália február 21-től engedélyezi a kétszer beoltott vízummal rendelkezők belépését az országba, és ezzel véget vet a Covid-19 terjedésének megfékezésére bevezetett, mintegy két éve tartó szigorú nemzetközi határellenőrzésnek – számolt be azuzlet.hu.

“A feltétel az, hogy két védőoltással kell rendelkezni ahhoz, hogy Ausztráliába jöhessünk” – mondta Scott Morrison miniszterelnök újságíróknak. “Ez a szabály. Mindenkitől elvárjuk, hogy tartsa be“. A Fortune beszámolója szerint a bejelentés az utolsó lépés a turistákra és a külföldi munkavállalókra vonatkozó korlátozások fokozatos feloldásában, amely tavaly novemberben kezdődött. Ausztrália határait nem sokkal a járvány 2020 márciusi kitörése óta szinte teljesen lezárták, és csak korlátozott számú járattal engedték vissza az állampolgárokat. Az egyes államoknak továbbra is lehetőségük lesz arra, hogy saját karanténszabályokat és érkezési korlátokat állapítsanak meg – tette hozzá Morrison.

A hírt minden bizonnyal üdvözölni fogja Ausztrália milliárd dolláros turisztikai ipara, ahol a szeptemberig tartó évben csaknem 12 százalékkal csökkent a munkahelyek száma, mivel az ország hosszan tartó határzárása tönkretette az ágazatot. A Qantas Airways ausztrál légitársaság részvényei már Morrison bejelentését követően 6 százalékkal emelkedtek, ami 2020 novembere óta a legnagyobb napközbeni ugrás, míg a Corporate Travel Management részvényei 8 százalékkal nőttek.

A bejelentés egyúttal nyomást gyakorol Nyugat-Ausztrália államra, amely továbbra is zárva marad az ország többi része előtt, miután január végén elhalasztotta a belföldi határ újranyitását.Azoknak az utazóknak, akik még nem kaptak két adag engedélyezett Covid-19 vakcinát, bizonyítaniuk kell, hogy orvosi okból nem kapták meg az oltást – mondta Karen Andrews belügyminiszter.

Ausztrália szigorú beutazási politikája nemrégiben azzal hívta fel magára a világ figyelmét, hogy a nem beoltott teniszsztárt, Novak Djokovicsot országos felháborodást követően kitoloncolták.

Tovább az eredeti cikkre: Két év után Ausztrália beengedi a kétszer oltottakat

Vélemény, hozzászólás?