TURNÉZÁRÓ BUDAPESTEN: ÚJ LEMEZÉVEL ÉRKEZIK DAN PATLANSKY

TURNÉZÁRÓ BUDAPESTEN: ÚJ LEMEZÉVEL ÉRKEZIK DAN PATLANSKY olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

2024. április 20., szombat 20:00 // Analog Music Hall, Budapest Új…

A teljes cikk itt olvasható:
TURNÉZÁRÓ BUDAPESTEN: ÚJ LEMEZÉVEL ÉRKEZIK DAN PATLANSKY

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • 2024. április 20., szombat 20:00 // Analog Music Hall, Budapest

Új dalokkal a tarsolyában érkezik a kiváló blues rock gitáros, aki immár hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba saját turnéival. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az Analog Music Hall koncerttermében kerül sor.

Első albuma 20 éve jelent meg, de igazából a 2014-es ’Dear Silence Thieves’ című lemezzel indult be nemzetközi karrierje. Azóta a szakmát és a blues-rock közönséget is sikerült meghódítania változatos dalaival és energikus élő fellépéseivel. Legutóbbi, tizenegyedik albuma 2024. március 1-én jelent meg ‘Movin’ On’ címmel.

„A ’Movin’ On’ arról szól, hogy visszatérek a zenei gyökereimhez, olyan zenét játszom és írok, amit a legjobban szeretek, ez kétségkívül az eddigi legőszintébb és legnyersebb alkotásom. Ahogy idősödöm, egyre fontosabb számomra, hogy azt játsszam, amiben igazán hiszek. Az új lemezem hitelesen mutat be engem, mint művészt és – ami még fontosabb – megmutatja azt, hogyan szeretnék én művészként bevonulni a köztudatba. Újra felfedeztem önmagam, emlékezve arra, hogy mi az, ami zeneileg megmozgat, és nem foglalkoztam a múlttal. Ez a megközelítés végig tetten érhető az albumon, olyan zenét akartam csinálni, amit szeretek, anélkül, hogy kereskedelmi szempontok befolyásolnának.”

A hazai közönség 2015 őszén – még Joe Satriani vendégeként – láthatta először, de azóta már öt alkalommal is fellépett fővárosunkban saját műsorával, így egyre többen ismerik meg különleges, blues és rock klasszikusokban gyökerező változatos dalait, bátor és előremutató gitárjátékát. Dan Patlansky élő műsorában szinte kivétel nélkül saját szerzemények szerepelnek, egy-egy ritka ’kalapemelést’ leszámítva olyan példaképek előtt, mint Stevie Ray Vaughan vagy Jimi Hendrix. Ahogy tavaly júniusban, ezúttal is erősen ajánljuk a blues/rock műfajok és a gitárcentrikus élőzenék kedvelőinek a Fender Stratocaster egyik kortárs mesterének budapesti turnézáróját.

Dan Patlansky – gitár, ének // Greg Van Kerkhof – basszusgitár, vokál // Andy Maritz – dob, vokál

www.danpatlansky.com

Jegyek kaphatók a TIXA.HU online rendszerében, elővételben 8900 Ft, a koncert napján 9500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 20:00 // Előzenekar nem lesz!

Helyszín: Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

Tovább az eredeti cikkre: TURNÉZÁRÓ BUDAPESTEN: ÚJ LEMEZÉVEL ÉRKEZIK DAN PATLANSKY

Vélemény, hozzászólás?