Kategóriák
Friss hírek

Képzőművészeti ihletésű színfolt a hazai tervezői palettán

Képzőművészeti ihletésű színfolt a hazai tervezői palettán olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Forgó Árpád művei ihlették a NUBU új kollekcióját A NUBU 2020…

A teljes cikk itt olvasható:
Képzőművészeti ihletésű színfolt a hazai tervezői palettán

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Forgó Árpád művei ihlették a NUBU új kollekcióját

A NUBU 2020 őszi-téli darabjai a márkához hűen, határozott eleganciával robbantak be a Budapest Central European Fashion Week kifutójára. A kollekció a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg. Letisztult, mégis különleges szabásvonala a kényelem és a funkció összehangolásával finom egyensúlyt hoz létre viselőjének határozott személyisége és kisugárzása között.

A NUBU tervezői a márka indulása óta inspirációt merítenek a képzőművészet, design és a tárgykultúra elemeiből – ez a kísérletező újítás pedig időről-időre visszacseng az általuk tervezett darabokban. A tervezői modellek alapvető esszenciáját a kimagasló minőség, valamint a részletes és átgondolt kidolgozottság adja, azonban szinte minden szezonban akad egy-egy magyar kortárs művész, akinek munkássága erőteljes hatással van alkotásaikra. Ez a legújabb kollekció megtervezésénél sem volt másképp.

Az új modellekben Forgó Árpád, hazai kortárs képzőművész moduláris konstrukciói és geometrikus alapformái a kollekció felületi struktúráiban és a szabásvonalakban előtűnő és eltűnő élhajtásokban jelennek meg. Forgó Árpád színpalettája, a zöldek különböző árnyalatai, az irizáló és magasfényű festékkel bevont vásznai szintén hatással voltak a tervezőkre.

A designerek a fenntarthatóság jegyében egyre több innovatív textilt alkalmaznak, ilyen az újrahasznosított moher gyapjúból készült szőrme és újrahasznosított poliészter orkán. A kollekcióban az anyagok mintázata plasztikaként jelenik meg, a szabásvonalak egymásra rétegezéséből, egyfajta térbeli játék születik. A most bemutatott kollekcióban két irány ötvöződik: a tiszta minimál és a hanyag elegancia, amely irányok a formában és az egyes anyagok eldolgozásában is visszaköszönnek.

A kollekciókban megjelenő ZEN és a japán esztétika régóta jelent kifogyhatatlan inspirációs forrást a NUBU számára. A téma megjelenik az új, őszi-téli kollekcióban is, amelyet a mindennapi zen megtalálásának vágya jellemez, de felfedezhetjük a ruhadarabokban a márkára jellemző, hazai kortárs képzőművészeti utalásokat is. Idén Forgó Árpád képzőművész – akivel közös kiállításunk nyílik a Design Hét folyamán – geometriai formái és izgalmas színvilága inspirálta a tervezés és kivitelezés folyamatát.” – tette hozzá Garam Judit, a NUBU alapítója.

The post Képzőművészeti ihletésű színfolt a hazai tervezői palettán appeared first on .

Tovább az eredeti cikkre: Képzőművészeti ihletésű színfolt a hazai tervezői palettán

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?