Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max…

A teljes cikk itt olvasható:
Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Beszünteti a helyi tartalmak készítését Európa jelentős részén az HBO Max tulajdonosa, a Warner Bros. Discovery (WBD). A lépés egy nagyobb átszervezés része, és ennek az intézkedéscsomagnak tudható be az is, hogy váratlanul elérhetetlenné vált itthon a Besúgó és az Aranyélet című sorozat is.

A Warner Bros. Discovery a Variety-nek küldött közleményében rámutat, hogy az HBO Max és a discovery+ streaming szolgáltatások összeolvasztására készülve felülvizsgálták a meglévő kínálatukat. Ennek eredményeként született az a döntés, hogy Európa jelentős részén megszüntetik az HBO Max saját gyártású produkcióit. A lépés az északi országokat (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország), a közép-európai térséget, köztünk hazánkat is, valamint Hollandiát és Törökországot is érinti.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ezekben az országokban nem készít több saját tartalmat a streaming szolgáltatására a cég. Ugyanakkor jelezték, hogy a lineáris tévészolgáltatáshoz továbbra is vásárolnak helyi tartalmakat, illetve külső gyártóktól a streaming szolgáltatáshoz is. Emellett kiderült az is, hogy néhány már futó, illetve előkészítés alatt álló projekt azért folytatódni fog.

Az átszervezés két nagy európai piacot nem érint, a spanyolt és a franciát. Előbbi esetében a helyi tartalmak jól értékesíthetők a spanyolt használó országokban, vagyis Dél-Amerika szinte valamennyi országban és még az Egyesült Államokban is. A francia piac esetében pedig a helyi szabályozás késztetheti arra a WBD-t, hogy továbbra is készítsenek saját tartalmakat streaming platformjukra.

A WBD célja, hogy a fúziót követő 24 hónap alatt 3 milliárd dollárt spóroljanak meg a költségeken, ez áll az európai helyi gyártás megszüntetésének hátterében. Az egyesült Warner Media és Discovery részvényeivel április 11-én kezdtek kereskedni, a Variety beszámolója szerint azóta folyamatosan csökken a papírok értéke. Ez azt eredményezte, hogy a hét elején 34,3 milliárd dollár körül volt a cég értéke, miközben mintegy 55 milliárd dolláros adósságállományt halmoztak fel.

A Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Kemény döntést hozott az HBO Max tulajdonosa

Vélemény, hozzászólás?