Kategóriák
Friss hírek

Kedvező hírek az ingatlanpiacról

Kedvező hírek az ingatlanpiacról olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Júliusban több mint 13 ezer ingatlan adásvétel volt országosan, ez a…

A teljes cikk itt olvasható:
Kedvező hírek az ingatlanpiacról

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Júliusban több mint 13 ezer ingatlan adásvétel volt országosan, ez a legtöbb idén egy hónap alatt és több mint egy évvel korábban – derül ki a Duna House legújabb Tranzakciószám Becsléséből (DH-TB).
Idei legerősebb hónapját zárta a hazai ingatlanpiac. 13 215 adásvétel bonyolódott idén júliusban, ami az előző év azonos időszakához képest 4%, az előző hónaphoz képest pedig 10%-os emelkedést mutat. A gyors visszazárást és a folyamatos emelkedést a Duna House meglátása szerint már nem csak az elhalasztott kereslet okozta szükségszerű tranzakciók, hanem a változó igények és az ezeken alapúló plusz vásárlások is okozzák.
A változó igények a karantén időszak alatt megmutatkozó bezártságnak köszönhetően sokan átértékelték, hogy milyen otthonra van szükségük, milyen ingatlanra vágynak. Az ezekből adódó plusz tranzakciók jelenthetik a növekedés egyik motorját, amelyek a COVID hatása nélkül nem, vagy csak várhatóan később jöttek volna létre – derül ki a Duna House közleményéből.
Az utolsó kéthavi felzárkózó piaci adatoknak köszönhetően, éves szinten is csökkent az elmaradás mértéke. 2020-ban eddig közel 73 ezer ingatlanpiaci tranzakciót becsül a Duna House, ami már csak 19%-os visszaesést mutat az előző év ugyanezen időszakához képest.
A Magyar Nemzeti Bank tényadata szerint tavaly júniusban 77,86 milliárd forint jelzáloghitel realizálódott, amelyhez képest idén 60-65 milliárd forint közötti sávban becsül a Duna House Pénzügyek a lakáscélú hitelek tekintetében. Ez 20-30%-os visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest. A következő hónapokban a hitelpiacon is megindulhat az erősödés ingatlanközvetítő hálózat hitelcentrumának várakozásai alapján.

Tovább az eredeti cikkre: Kedvező hírek az ingatlanpiacról

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?