Érdekességek a világ egyik legnagyobb technológiai kiállításáról

Érdekességek a világ egyik legnagyobb technológiai kiállításáról olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Mint minden évben, idén is január első hetében rendezték meg a…

A teljes cikk itt olvasható:
Érdekességek a világ egyik legnagyobb technológiai kiállításáról

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Mint minden évben, idén is január első hetében rendezték meg a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai szakkiállítását Los Angelesben. A Consumer Electronics Show (CES) résztvevői részben a helyszínen, részben pedig virtuális séta keretében ismerkedhettek meg a kiállítók legizgalmasabb megoldásaival. A hagyományokhoz híven az LG ebben az évben is előrukkolt néhány újdonsággal, amelyek elsősorban a felhasználók igényeit és az esztétikumot helyezték előtérbe. Ezek közül mutatunk be most néhány érdekes példát.

Növénytermesztés a lakásban

Az LG tiiun (magyarul „kihajt”) egy szabadon álló beltéri növénytermesztő készülék. Az akár kezdő kertészek számára is ideális szerkezet neve találó, hiszen segítségével bárki egész évben otthona kényelméből termeszthet zöldségeket, fűszernövényeket, vagy akár virágokat is. A rendkívül egyszerűen használható készülék egy teljes értékű kert minden előnyét nyújtva teremt ideális körülményeket a növénytermesztéshez a felhasználóknak, akiknek sem a kártevők, sem a kedvezőtlen időjárás miatt nem kell bosszankodniuk. 

A gépezet amellett, hogy automatikusan, a nap természetes ciklusát utánozva szabályozza a hőmérsékletet és a fényt, az LG intelligens rendszere révén 24 óránként nyolcszor öntözi meg a növényeket és folyamatosan ideális páratartalmú levegőt keringet. 

Tévék extra fényerővel, minden méretben

Az LG OLED fejlődésének következő állomása a G2 és C2 szériákban öltött testet idén. Az új G sorozat a nagyképernyős televíziók kedvelőinek kedvez, ugyanis a már meglévő 55, 65 és 77 hüvelyk képátlójú modellek mellé a széria kapott két óriási testvért, egy 83, valamint egy 97 colos készüléket is. Ezek a tévék az egyedi formatervezésre utalva a Gallery Design nevet is viselik, ami lehetővé teszi, hogy a képernyőt a falra simítva illeszkedjenek bármilyen enteriőrbe.  

Az LG C2 modelljei hozták el idén a legszélesebb választékot képernyőátló terén. A széria 48, 55, 65, 77 és 83 hüvelykes változata mellé így csatlakozott a világ első 42 hüvelykes OLED készüléke, ami konzolos és PC játékokhoz is ideális. A két kijelzőcsalád további újdonságai közé tartozik idén egy különleges, a képernyő maximálisan kibocsátott fényerejének megnövelését segítő funkció. A készülékek ezáltal az eredeti képminőséget megőrizve, a szoba fényviszonyaihoz igazodva képesek fokozni az otthoni mozizás élményét. 

Monitor multitaskinghoz

Az LG számos OLED monitor leleplezése mellett bemutatott egy kifejezetten a kényelmes munkavégzéshez tervezett kijelzőt is. A DualUp elnevezésű monitor formatervezés és funkcionalitás szempontjából igazi különlegességnek számít: a modell kettő, szinte négyzet alakú, (16:18-as képarányú) QHD (2560 x 2880) felbontású kijelzőt kapott, amelyek együtt két 21,5 hüvelykes képernyővel megegyező felületet adnak, multitasking feladatokhoz így különösen alkalmasak. 

A kijelzők tervezésekor különösen fontos szerepet játszottak az ergonómiai szempontok. A monitorok akár egymás felett is elhelyezhetők, ezzel jelentősen csökkenthető a nyaki fájdalmak egyik fő okozója, a fej munka közbeni oldalirányú mozgása. A készülékhez LG Ergo állvány tartozik, amivel a felhasználók szinte bármilyen pozícióban és szögben biztonságosan elhelyezhetik a kijelzőpárt az íróasztalukhoz rögzítve, így jelentős helyet takarítva meg maguknak. 

Bivalyerős gamer laptop a játék szerelmeseinek 

A 2022-es CES-en debütált az LG első gamer laptopja is. Az indulásakor mindjárt a kiállítás innovációs díját is bezsebelő UltraGear gaming laptop 11. generációs Intel® Tiger Lake H processzort, NVIDIA GeForceTM RTX 3080 Max-Q grafikus kártyát, kétcsatornás memóriát és ultragyors dual SSD-t kapott. Az eszköz így a csúcshardvernek, valamint az 1 milliszekundumos válaszidejű, 300 Hz-es képfrissítési frekvenciájú IPS panelnek köszönhetően gördülékeny játékélményt biztosít még a legnagyobb teljesítményigényű PC játékok esetében is.

Az LG már korábban bemutatott, üzleti felhasználásra szánt ultrakönnyű Gram laptopjaihoz hasonlóan ez az új gaming laptop is rendkívül vékony — kevesebb, mint 21,4 milliméter vastagságú — készülékházat kapott. Az eszköz ráadásul nagyméretű, 17,3 hüvelykes képernyővel és egy 93 Wh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, tömege viszont ennek ellenére sem éri el a 2,7 kilogrammot.

A globális kiállításon bemutatott termékek elérhetősége és funkciói régiónként eltérők lehetnek.

Tovább az eredeti cikkre: Érdekességek a világ egyik legnagyobb technológiai kiállításáról

Vélemény, hozzászólás?