Átadták a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első, a Budapest és Etyek közötti szakaszát

Átadták a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első, a Budapest és Etyek közötti szakaszát olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Új távlatokat adhat a kerékpározásnak a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal – mondta…

A teljes cikk itt olvasható:
Átadták a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első, a Budapest és Etyek közötti szakaszát

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Új távlatokat adhat a kerékpározásnak a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Fejér megyei Etyeken.

Gulyás Gergely a fővárosból a Balaton irányába tartó kerékpáros útvonal I. szakasza, a Budapest-Etyek közötti aszfaltút átadó ünnepségén arról beszélt, hogy Etyek a térség egészének fejlődéséből kiemelkedik, a gasztro- és a borturizmus mellett immár a kerékpáros turizmusnak is a központja lett. A folyamatosan épülő, 109 kilométer hosszú Budapest-Balaton kerékpárútnak a fővárostól Etyekig tartó szakasza 23 kilométer.

A NIF Zrt. közleménye szerint a munkálatok során 11,5 kilométeres szakaszon leburkolták a földutakat, táblákat helyeztek ki és felfestették a burkolati jeleket. A 3,3 méter széles kerékpárút mellett 292 fát ültettek el. “Az elkészült kerékpárútszakaszt 2022 júniusában helyezik forgalomba” – írták.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára arról beszélt, a kormány azt a célt tűzte maga elé, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. Hozzátette, ennek sok feltétele van, az egyik, hogy miként élik az emberek a mindennapjaikat, hogyan tudnak kikapcsolódni, mit tesznek a szabadidejükben, ezért fontos a kerékpárutak építése is. Közlése szerint 2010 óta több mint 2000 kilométer kerékpárút épült Magyarországon, de a most átadott szakasz az egyik legjobban várt kerékpárút. (MTI)

 

Tovább az eredeti cikkre: Átadták a Budapest-Balaton kerékpáros útvonal első, a Budapest és Etyek közötti szakaszát

Vélemény, hozzászólás?