Karácsonykor folytatódik Sissi története

Karácsonykor folytatódik Sissi története olvasható a mmonline.hu weboldalán.

December 26-án új évadával tér vissza a Sissi az Epic Drama…

A teljes cikk itt olvasható:
Karácsonykor folytatódik Sissi története

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

December 26-án új évadával tér vissza a Sissi az Epic Drama sorozatcsatornára, amely a legendás királyné történetét új, szenvedélyes oldaláról mutatja be. Sissi és Ferenc József közös életét a közelgő háború réme és magánéleti problémák egyaránt fenyegetik, ugyanis amikor a fiatal császárnő aranykalitkájából kiszabadulva Magyarországra utazik, ott nem csak a puszta és a vendégszerető helyiek nyűgözik le. A sorozat 2. évada utal arra, hogy hazánk kedvenc királynéját miért is fűzték gyengéd érzelmek Magyarországhoz.

Kiegyezés ide vagy oda, nem szabad elfelejteni, hogy Ferenc József elfojtotta a szabadságharcot és önkényuralmat gyakorolt Magyarország felett. Az ő keménykezűségét ellenpontozta a felesége, Erzsébet, aki odáig volt hazánkért. Türr István, egykori altábornagy szavait idézve Sissi „megtanulta a magyar nemzet történetét, a magyar nyelvet és megszerette magát a nemzetet is”. A nyelvünket ráadásul úgy sajátította el, hogy alapvetően nem volt jó érzéke ehhez.

A későbbi királyné vonzalma Magyarország iránt egészen fiatalon kezdődött, még valamikor 1853-ban, mikor Majláth János gróf az osztrák birodalom népeinek történelmére oktatta, és meséket mondott a szilaj magyarságról és az ő háborúiról. 1857-es első idelátogatását követően egy magyarellenes udvarban kiállt az elnyomottá vált nemzet mellett, és ez a magyarok fülébe is eljutott – látogatásai során kitörő lelkesedéssel fogadták. Népszerűsége még tovább nőtt, amikor a pesti polgárbálon piros-fehér-zöld ruhában jelent meg.

Sokat segített a kiegyezés létrejöttében

Erzsébet mindent megtett azért, hogy konszolidálja a magyarság és Ferenc József között elmérgesedett viszonyt. Mivel Ausztria vesztésre állt a poroszokkal 1866 óta folytatott háborúban, szükségszerűvé is vált, hogy Ferenc József erősítse meglévő kapcsolatait. A háború során Budán tartózkodó Erzsébet egyszerre levelezett erről a férjével és Andrássy Gyula gróffal, akivel kapcsolatban azért kampányolt, hogy válasszák meg miniszterelnöknek. A fennmaradt dokumentumok szerint Erzsébet szinte bombázta a férjét írásban és valószínűleg szóban is a megállapodás érdekében.

Több volt-e barátságnál Andrássy és Sissi között?

A Sissi második évadában központi szerepet kap a királyné és Andrássy gróf kapcsolata, így értelemszerűen felmerül a kérdés, mi az igazság kettejük viszonyáról, amiről sok történet szövődött már. A történészek szerint Andrássy egyértelműen gyengéd érzelmeket táplált Erzsébet iránt, ez pedig hízeleghetett az asszonynak, de plátói szerelemnél aligha lehetett több közöttük – már csak azért sem, mert Erzsébetet mindenhová kíséret követte, a politikai ambíciók által hajtott Andrássy pedig nem vállalta volna annak kockázatát, hogy viszonyba kezdjen az uralkodó feleségével. Egy biztos: a barátságuk a gróf 1890-ben bekövetkezett haláláig kitartott.

A Sissi második évadát december 26-31. között 21 órától vetíti reklámmentesen az Epic Drama, azok kedvéért pedig, akik lemaradtak volna vagy újraélnék az első felvonást, december 22-24. között esténként dupla részes ismétléseket ad a csatorna.

A Karácsonykor folytatódik Sissi története bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Karácsonykor folytatódik Sissi története

Vélemény, hozzászólás?