Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank

Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Új ATM stratégiája alapján a jövő év végére közel duplájára növelné…

A teljes cikk itt olvasható:
Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Új ATM stratégiája alapján a jövő év végére közel duplájára növelné ATM-jei számát Magyarország – mérlegfőösszeg alapján – második legnagyobb hitelintézete, az MBH Bank. Ezen belül a készpénzbefizetésre is alkalmas készülékek száma a tervek szerint a triplájára nőhet. A jelenleg Magyarországon a második legnagyobb ATM-hálózattal, közel 900 eszközzel rendelkező bank a több mint 10 milliárd forintos beruházással piacvezető pozíciót céloz meg ezen a területen.

Bár egyre jobban terjed hazánkban az elektronikus fizetés, országszerte még mindig sokan használják a készpénz-automatákat, amit jogszabály is támogat azzal, hogy a bankoknak havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt kell biztosítaniuk lakossági ügyfeleiknek. Az MBH Bank jelenleg közel 900 helyszínen rendelkezik ATM-mel, amellyel már jelenleg is, határidő előtt megfelel a jegybank által előírt, az ATM-ek darabszámára vonatkozó kötelezettségének. A hitelintézet új ATM-hálózati stratégiájának megfelelően a Magyar Nemzeti Bank (MNB) előírásain túlmutató, jelentős fejlesztést tervez a jövő évre, bankautomatái számát több mint 1600-ra növeli 2024 végére. Felismerve azt az ügyféligényt, hogy az ATM-en keresztüli készpénzbefizetés biztonságos és rugalmas megoldást jelent főként vidéken a kis- és középvállalkozásoknak a napi készpénzes bevétel bankszámlára való elhelyezésében, a tervek szerint megtriplázza a bank a készpénzbefizetésre alkalmas automaták számát. A több száz új ATM telepítésének helyszínéről geolokációs adatok és az ügyféligények figyelembevételével dönt a hitelintézet. Az új eszközök telepítésével párhuzamosan a meglévő automaták korszerűbbre cserélésére is figyelmet fordít az MBH Bank.

Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese elmondta: „ATM-hálózatunk fejlesztésével célunk, hogy modernebb, az eddigieknél szélesebb funkcionalitással rendelkező eszközökkel, és fiókhálózatunkhoz hasonlóan széleskörű, országos eléréssel segítsük az ügyfeleket. Az új eszközök beszerzésére és telepítésére, valamint a meglévő készpénzes automaták korszerűbbre való cseréjére több mint 10 milliárd forintot fordítunk az elkövetkező évben.”

Tovább az eredeti cikkre: Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank

Vélemény, hozzászólás?