Jövőre érkezik régiónkba az AMC+

Jövőre érkezik régiónkba az AMC+ olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Jövőre kezdi el bevezetni Közép- és Kelet-Európában az AMC Networks International…

A teljes cikk itt olvasható:
Jövőre érkezik régiónkba az AMC+

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Jövőre kezdi el bevezetni Közép- és Kelet-Európában az AMC Networks International saját streaming szolgáltatását, az AMC+-t. Helyi tartalmakon is dolgoznak majd, a megoldás terjesztésébe pedig kábeltévé és műholdas tévészolgáltatókat is bevonnának.

Az AMC+-al kapcsolatos tervekről Málnay B. Levente beszélt a NEM Dubrovnik konferencián. A tévés iparág egyik legjelentősebb regionális rendezvényén az AMC Networks International Közép- és Észak-Európáért felelős ügyvezető alelnöke jelezte, hogy a streaming szolgáltatás jövőre rajtol majd a közép- és kelet-európai régióban és amerikai produkciók mellett helyi tartalmakat is kínál majd az előfizetőknek.

Málnay B. Levente megemlítette, hogy helyi filmeken is dolgoznak, de hozzátette, hogy a vállalat kis lépésekkel halad majd, amikor nagy költségvetésű produkciókról lesz szó. Az AMC+ nem annyira a nagy globális piaci szereplőkkel – mint például a Netflix – akar majd versenyezni, hanem népszerű amerikai tartalmak kiegyensúlyozott kínálatát hozná el a térségbe. Példaként a The Walking Dead című sorozatot és spin offjait említette a szakember.

Az AMC régiós vezetője elárulta azt is, hogy több disztribútorral készülnek együttműködésre az AMC+ terjesztésére, köztük kábeltévé és műholdas tévészolgáltatókkal.

A globális trendeknek megfelelően a hazai streaming piac is egyre telítettebb, ráadásul holnaptól a Disney+ szolgáltatás is elérhető lesz nálunk. A GKID felmérése szerint akár 180 ezer ügyféllel is rajtolhat itthon a Disney streaming megoldása.

A hazai netezők körében a Netflix a legnépszerűbb streaming szolgáltatás, és átlagosan havonta 4500 forintot szánnak ilyen megoldásra. A GKID streaming témájú felméréséről itt olvashat bővebben.

A Jövőre érkezik régiónkba az AMC+ bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Jövőre érkezik régiónkba az AMC+

Vélemény, hozzászólás?