Jótékony projektben a BMW Group Magyarország

Jótékony projektben a BMW Group Magyarország olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A SUHANJ! Alapítvány és a BMW Group Magyarország kapcsolata immár hét…

A teljes cikk itt olvasható:
Jótékony projektben a BMW Group Magyarország

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A SUHANJ! Alapítvány és a BMW Group Magyarország kapcsolata immár hét évre nyúlik vissza, amelynek keretében az Alapítvány minden évben lehetőséget kap, hogy részt vehessen fogyatékkal élő futókkal a BMW Berlin Marathonon, melyre csak sorsolás útján lehet bejutni.

A SUHANJ! Alapítvány tizenkét éve osztja meg a mozgás örömét sérült és fogyatékkal élő társainkkal. Rendszeres edzéseket szerveznek számukra, ott vannak minden nagyobb futóversenyen és létrehozták hazánk első teljesen akadálymentes edzőtermét, a SUHANJ! Fitness-t.

Idén három mozgássérült sportoló handbike kategóriában, három látássérült futó hét guide (kísérő) által segítve és egy végtaghiányos futó vett részt a marathonon a BMW Group Magyarországnak köszönhetően. A fogyatékkal élő sportolók közül hárman is életük első maratonját teljesítették a világ egyik legnagyobb maratonjának számító berlini versenyen, Nagymáté Sándor handbike versenyző pedig a 23. helyen ért célba a mintegy 100 fős mezőnyben.

A 48. BMW Berlin Marathonon világrekord született, a 37 éves Eliud Kipchoge az első perctől kezdve senkiben nem hagyott kétséget afelől, hogy nagyszerű formában van, és határozottan vette célba saját eddigi rekordját, amely egyben világcsúcs is. A kétszeres olimpiai bajnok a verseny első felét egy óra alatt teljesítette. Ezt a tempót nem tudta tartani egészen a célig, ott a BMW i4-es kísérőautó időmérője 2:01:09-et mutatott – pontosan fél perccel kevesebbet, mint Kipchoge korábbi világrekordideje, melyet a BMW Berlin Marathonon ért el 2018-ban. A kenyai futó immár négyszer diadalmaskodott Berlinben, és az etióp Haile Gebrselassie-val osztozik a rekordgyőztes címen.

A BMW Group főtámogatóként számos elektromos járművet biztosított az eseményhez, többek között az új BMW i4, iX és iX3 modelleket, illetve a CE04 elektromos robogót.

A Jótékony projektben a BMW Group Magyarország bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Jótékony projektben a BMW Group Magyarország

Vélemény, hozzászólás?