Gyerekeken és családokon segít a Jónak lenni jó! idei támogatása

Gyerekeken és családokon segít a Jónak lenni jó! idei támogatása olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja…

A teljes cikk itt olvasható:
Gyerekeken és családokon segít a Jónak lenni jó! idei támogatása

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja idén a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciója. Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese a Család-barát stúdiójában részletezte, miért fontos korán elkezdeni a gyerekek fejlesztését.

Magyarországon évente körülbelül 7500 koraszülött gyermek születik. Ezen kívül több százra tehető azok száma, akik valamilyen egyéb problémával – vele született fejlődési zavarral, anyagcsere-betegséggel, vagy oxigénhiánnyal – jönnek világra, mondta el Szabó Attila, a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója, az egyetem klinikai rektorhelyettese a Duna Család-barát című műsorában. „Fejlesztésük az első pillanattól nagyon fontos. Ezek a gyerekek többnyire olyan problémákkal születnek, amelyek kihatással vannak központi idegrendszerükre, mozgás- és szociális fejlődésükre. Ha ez első pillanattól elkezdünk komplexen foglalkozni velük, és fejlesztjük ezeket a gyerekeket, akkor az agy sérült részeinek funkcióját részben vagy teljesen át tudja venni a többi terület. Elérhetjük, hogy sokkal jobb életminőségben lehessen felnevelni őket, és akár egészséges társaikhoz hasonló életet tudjanak élni.”

A Semmelweis Egyetem Alapítvány a közmédia idei, immár tizenkettedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje. Magyarország legnagyobb médiavállalata idén a koraszülött és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztését támogatja. Az alapítvány célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex működésének támogatása.

A klinika vezetője elmondta, az egyetem öt évvel ezelőtt elindított egy ambulanciát. Céljuk az volt, hogy ne a családoknak, gyerekeknek kelljen egyik szakembertől a másikig menni, hanem a szakembereket hozzák egy helyre, akik együtt tudják őket vizsgálni, diagnosztizálni és terápiás lehetőségeket kínálni a gyerekeknek. Ezt a központot szeretnék bővíteni, fejleszteni a Jónak lenni jó! támogatásának segítségével. „Mostani kapacitásunk 6-700 gyermek ellátását teszi lehetővé évente. Ezt a számot szeretnénk megháromszorozni. További célunk, hogy minél hosszabb ideig tudjuk követni és segíteni ezeket a gyerekeket. Most nagyjából óvodás korukig tudjuk ezt megtenni, de szeretnénk kiszélesíteni ezt az életkort kisiskolás, majd a későbbiekben egészen az iskolás koruk végéig.” Hozzátette, a közmédia karitatív akciójának az alapítvány a kedvezményezettje, de igazából a családokhoz és a gyerekekhez jut majd el a támogatás. A teljes beszélgetés a Család-barát Médiklikk-oldalán nézhető újra.

Idén a Semmelweis Egyetem Alapítvány tevékenységét több módon lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama során bocsátanak árverésre.

A jótékonysági akcióba a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják a felajánlásokat, a kampány alakulásáról a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Család-barát, a mindennapjaink része – hétköznaponként 9:35-től a Dunán.

Tovább az eredeti cikkre: Gyerekeken és családokon segít a Jónak lenni jó! idei támogatása

Vélemény, hozzászólás?