Márkaérték: élen az Apple, jön fel a TikTok

Márkaérték: élen az Apple, jön fel a TikTok olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az Apple a világ legértékesebb márkája továbbra is a Brand Finance…

A teljes cikk itt olvasható:
Márkaérték: élen az Apple, jön fel a TikTok

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az Apple a világ legértékesebb márkája továbbra is a Brand Finance Global 500 rangsora szerint, az Amazont és a Google-t megelőzve. A leggyorsabban növekvő márka a TikTok lett, egy év alatt 215 százalékkal bővült a brand értéke, és míg tavaly nem fért fel az 500-as listára, ezúttal már a 18. helyen szerepel.

Az Apple 355,08 milliárd dolláros márkaértékkel szerepel a Brand Finance rangsorában, ami az egy évvel korábbihoz képest 34,8 százalékos bővülésnek felel meg. Az Amazon még gyorsabban, 37,8 százalékkal tudta növelni a brandje értékét és nagyon megközelítette a listavezetőt, 350 milliárd dolláros összeggel. Az Amazonhoz hasonló szintű fejlődést tudott felmutatni a Google is, igaz jóval alacsonyabb bázisról indulva, az idei rangsorban 263,4 milliárd dolláros értékkel szerepelnek.

A TOP10-et vizsgálva a Microsoft megtartotta negyedik helyét, a Samsung viszont egy pozíciót visszacsúszott, így hatodik a listán, helyére az ötödik pozícióba a Walmart került. A Facebook és az ICBC kínai bank a 7. és 8. helyen van a rangsorban, ahogy egy éve is, a Huawei viszont sokat javított, a 15. pozícióról a 9-re lépett elő, az élmezőnyt pedig a Verizon zárja.

A TikTok bizonyult ezúttal a leggyorsabban növekvő márkának, 215 százalékos fejlődést tudott felmutatni. A brand értékét 59 milliárd dollárra becsülik, ezzel azt a bravúrt sikerült végrehajtani, hogy míg tavaly nem szerepelt az 500-as listán, idén a 18. helyen debütált.

A technológiai szektor a legmeghatározóbb, legalábbis az értéket tekintve. Az ágazatot 50 márka képviseli, 1250 milliárd dolláros összértékkel. A kiskereskedelmi szektorból ugyan több, 53 brand található a listán, de kisebb, 1165 milliárd dolláros összértékkel. A harmadik legnagyobb ágazat a bankszektor, 65 márkával és 953 milliárd dolláros összesített értékkel. A média a negyedik, 30 brand található a rangsorban ebből a kategóriából, 837,7 milliárd dollárra becsült összértékkel. Ennek kapcsán azért érdemes megemlíteni, hogy a Brand Finance rangsort összeállítók a Google-t, a Facebookot és például a TikTokot is a média kategóriába sorolták, illetve lényegében az összes közösségi felületet.

 

A hagyományosabb értelemben vett médiás márkák közül a Disney teljesített a legjobban, a 19. az idei Brand Finance Global 500 listán, 3 helyet javítva az egy évvel korábbihoz képest, 57,1 milliárd dollárra becsülik a márka értékét. A streaming piacon továbbra is meghatározó szerepet betöltő Netflix az 56. az idei listán a 64. helyről előrelépve, 29,4 milliárd dolláros brand értékkel.

A Márkaérték: élen az Apple, jön fel a TikTok bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Márkaérték: élen az Apple, jön fel a TikTok

Vélemény, hozzászólás?