Több százezer magyar pattanhat bringára a hétvégén

Több százezer magyar pattanhat bringára a hétvégén olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Idén először rendezik meg a kerékpárosbarát hétvégét, amelyhez már több száz…

A teljes cikk itt olvasható:
Több százezer magyar pattanhat bringára a hétvégén

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Idén először rendezik meg a kerékpárosbarát hétvégét, amelyhez már több száz szálláshely és vendéglátóhely csatlakozott különféle kedvezményekkel, amelynek keretében több százezer magyar bringást várnak.

Az eseményt a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) szervezi a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet támogatásával és szeptember 16-án és 17-én országszerte vehetnek részt rajta a bringások.

„A kerékpárosbarát szolgáltatók is lelkesen készülnek a hétvégére, eddig több száz szolgáltató jelezte, hogy részt fog venni ezen a kétnapos eseményen és valamilyen kedvezményt biztosít a kerékpárosoknak. Van olyan szolgáltató, aki az első frissítőt ingyen kínálja a bicikliseknek, vannak szállásadók, akik 20-25 százalékos kedvezményt biztosítanak a bringával oda érkezőknek, de rengeteg szolgáltató kedveskedik kisebb nagyobb meglepetéssel azoknak, akik ezen a hétvégén nyeregbe pattannak” – mesélte Coates Ádám, a kerékpárosbarát hálózat projektvezetője.  „Ezekről a kedvezményekről úgy tudnak majd értesülni a kerékpárosok, ha letöltik az ingyenes ‘Kerékpárosbarát’ alkalmazást a telefonjukra, és ha a térképen valamelyik szolgáltató jelzésénél látnak egy kis százalék jelet, az azt jelenti, hogy az adott szolgáltató nem csak kerékpárosbarát szolgáltató, de úgy is részt vesz ezen a rendezvényen, hogy valamilyen kedvezményt kínál a bringásoknak. Hogy ez konkrétan milyen kedvezmény, azt úgy tudjuk megnézni, hogy a szolgáltató adatlapját megnyitjuk az alkalmazásban.”

Forrás: MAKETUSZ

A szervezők mindenkit arra biztatnak, hogy ezen a hétvégén – ami egyébként épp egybeesik az autómentes hétvégével – minél többen pattanjanak nyeregbe és biciklizzenek a szabadban, ezzel is támogatva az egészséges életmódot és a két keréken történő kikapcsolódást.

A kerékpárosok ezen a hétvégén egyúttal a MAKETUSZ egy másik programján is részt vehetnek. A Tekerj a zöldbe túrákat a résztvevők a tekerjazoldbe.hu oldalon nézhetik meg, ahol már több mint 10 túra közül válogathatnak azok, akik ezen a hétvégén szervezett keretek között szeretnének tekerni.

Tovább az eredeti cikkre: Több százezer magyar pattanhat bringára a hétvégén

Vélemény, hozzászólás?