Jelentősen növeli a dolgozói létszámát a JYSK

Jelentősen növeli a dolgozói létszámát a JYSK olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Díjat hozott a skandináv vállalati kultúra Harmadik alkalommal nyerte el a…

A teljes cikk itt olvasható:
Jelentősen növeli a dolgozói létszámát a JYSK

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Díjat hozott a skandináv vállalati kultúra

Harmadik alkalommal nyerte el a Legjobb Munkahely díjat a JYSK. A győztes vállalatokat a munkavállalók véleménye alapján választották ki, eszerint a JYSK hatékonyan és gyorsan tudott reagálni a megváltozott körülményekre és munkavállalói igényekre. A cégnek jelenleg közel 800 munkavállalója van, ez a szám pedig tovább nő: a JYSK 200 millió eurós befektetésből épülő ecseri régiós elosztóközpontjában további 300 új munkahelyet hoznak létre.

A hosszúra nyúlt pandémia hatására a munkaerőpiacon is gyors változások mentek végbe. Míg 2020 első felében világszerte kiemelkedő munkavállalói élményt és magas elkötelezettséget figyeltek meg, addig mostanra az elkötelezettség visszaesésével egyre nagyobb lett az előnye azoknak a cégeknek, akik hatékonyan és gyorsan tudtak reagálni a megváltozott körülményekre és munkavállalói igényekre – derült ki a Kincentric Legjobb Munkahelyek Program felméréséből, amelynek keretében 109 ezer magyar munkavállalót kérdeztek meg. 

A megváltozott körülményekre gyorsan reagáló vállalatok egyikeként a JYSK harmadik alkalommal nyerte el Magyarország legrangosabb munkáltatói elismerését, a Kincentric Legjobb Munkahely díjat. 

„Az értékelés a munkatársak véleményén alapul, így hatalmas öröm ez a díj számunkra és azt mutatja, hogy jó úton járunk. Azon dolgozunk, hogy a munkavállalók hosszú távon tervezzenek velünk, ebben pedig a skandináv vállalati kultúránk is sokat segít. Igyekszünk tudatosan reagálni a munkavállalói igényekre, és fenntartani azt a munkahelyi légkört, amiben a kollégák jól érzik magukat” – mondta Nyeste Ágnes, a JYSK HR managere. 

Alacsony fluktuáció, skandináv vállalati kultúra

Nyeste Ágnes hozzátette, hogy a járványhelyzet a céget is kihívás elé állította, de sikerült a meglévő állományt megtartani és a folyamatos üzletnyitásoknak köszönhetően új pozíciókat is nyitni. A szakember szerint a vállalati kultúra sikerességét bizonyítja, hogy a fluktuáció a kiskereskedelmi átlag (25 százalék) alatt van, az előző pénzügyi évben 16,8 százalékos volt. 

A cégnél egyébként a szervezeti felépítés elég lapos, a jelentkezőkben a potenciált és elköteleződést keresik elsősorban. Minden évben végeznek elkötelezettségi felmérést: páros évben belső, páratlan évben külső felméréssel értékelik a céget. 

A Kincentric Legjobb Munkahely díj azt is jelenti, hogy míg Magyarországon a munkavállalók 61 százaléka elkötelezett a munkaadója iránt, a Legjobb Munkahelyek 83 százalékos elkötelezettségi eredményt tudnak felmutatni. Még nagyobb a szakadék a szervezet megtartó képességét vizsgálva. Míg egy átlagos magyar vállalatnál csupán a kollégák 37 százaléka gondolja úgy, hogy a cégük meg tudja tartani legjobb embereit, a Legjobb Munkahelyeknél ez az arány már 66 százalékos.  

„A munkavállalók lázadásának hívjuk azt a trendet, hogy a munkavállalók egyre nagyobb beleszólást kérnek: hogyan, honnan és mikor szeretnének dolgozni. Jó látni, hogy itthon is vannak olyan munkahelyek, amelyek nem fenyegetésként, hanem a szervezeti fejlődés hajtómotorjaként tekintenek erre a jelenségre, és a megváltozott igények mellett is javítani tudják munkavállalóik elköteleződését”tette hozzá Köcse Bálint, a Kincentric ügyvezetője.  

Újabb 300 munkahely

A JYSK-nek jelenleg közel 800 munkavállalója van és 90 üzlettel rendelkezik. Ráadásul 200 millió eurós befektetésből épül a cég 143 ezer négyzetméteres új, ecseri régiós elosztóközpontja, ahol kezdetben 300 új munkahelyet hoz létre a JYSK, így még jelentősebb munkaadóvá válik. 

A toborzás már elindult, és folyamatosan keresik a jelentkezőket. A forgalom bővülésével pedig akár 500 főre is bővülhet az ecseri létszám, ugyanis a raktár Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia JYSK vásárlóit, és JYSK áruházait fogja kiszolgálni. 

Tovább az eredeti cikkre: Jelentősen növeli a dolgozói létszámát a JYSK

Vélemény, hozzászólás?