Kategóriák
Friss hírek

Jelentősen csökkenti alkalmazottai számát a Tarom román állami légitársaság

Jelentősen csökkenti alkalmazottai számát a Tarom román állami légitársaság olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Több mint 370-nel csökken az idén a Tarom román állami légitársaság…

A teljes cikk itt olvasható:
Jelentősen csökkenti alkalmazottai számát a Tarom román állami légitársaság

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Több mint 370-nel csökken az idén a Tarom román állami légitársaság alkalmazottainak száma a vállalatnak a román közlönyben megjelent költségvetése szerint – adta hírül a román Digi24 hírtelevízió.

A cégnek jelenleg 1607 dolgozója van, számuk az év végére 1233-ra csökken. A Tarom az idén 1,013 milliárd lej (73,9 milliárd forint) bevételt és 1,3 milliárd lej (94,9 milliárd forint) kiadást tervez.

Az állami légitársaság február végén szerkezeti átalakításokat és reformokat helyezett kilátásba versenyképességének növelése érdekében, miután a román kormánytól csaknem 37 millió euró értékű segélykölcsönt kapott, amit az Európai Bizottság is jóváhagyott.

Az 1954-ben alapított Tarom 50 célállomásra közlekedtet járatokat, flottája 23 repülőgépből áll, amelyek egy része elavult. 2018-ban a cég  2,7 millió utast szállított romániai járatain, és ezzel a harmadik a piacvezető WizzAir és a BlueAir diszkont légitársaságok mögött.  Tavaly a vállalatnak 1,38 milliárd lej (96,3 milliárd forint) árbevétel mellett 182,77 millió lej (12,7 milliárd forint) vesztesége volt. A Tarom legutóbb 2007-ben volt nyereséges. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Jelentősen csökkenti alkalmazottai számát a Tarom román állami légitársaság

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?