Kategóriák
Friss hírek

Izgalmas fejlesztés az Apple-től

Izgalmas fejlesztés az Apple-től olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az Apple AR-szemüvegével a klasszikus zöld háttér effektus is használható lenne.…

A teljes cikk itt olvasható:
Izgalmas fejlesztés az Apple-től

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla: Az Apple AR-szemüvegével a klasszikus zöld háttér effektus is használható lenne. A viselője ezzel úgy láthatná a vele szemben állókat, mintha egész máshol lennének.
Ez a funkció nagyjából a filmes ipar klasszikus trükkjével, az úgynevezett zöld háttérrel azonos. Ennek segítségével szinte bármilyen közegben elhelyezhető a színész. Az Apple elképzelése szerint a szemüvegével is ilyesmi eredmény lesz elérhető, ugyanúgy valós időben, és nem kétdimenziós képet kap majd a felhasználó: a viselő oldalra és hátra is fordulhat, hogy a látottakat minden irányból megcsodálja.
A megoldás ma még nem tökéletes, mivel a szemüvegben elhelyezett technika az Apple szerint túl nagy terhelést kap, így akadás nélkül egyelőre nem is hozható működésbe. A cég ezt úgy próbálja enyhíteni, hogy a szemüveghez párosított iPhone-ra és hardverére bízza a folyamat nagyobb erőforrást igénylő részét.
A háttér megváltoztatásának funkciója számos helyzetben hasznos lehet: a pilóták például sokkal hihetőbb környezetben tanulhatnák az egyes géptípusok vezérlést, a hallgatók pedig testközelből láthatnának egy történelmi időszakot – írta a hvg.hu.

Tovább az eredeti cikkre: Izgalmas fejlesztés az Apple-től

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?