Izgalmas darts-verseny indul a Sport TV-n

Izgalmas darts-verseny indul a Sport TV-n olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A következő 17 hétre megvan a kötelező csütörtöki program a darts…

A teljes cikk itt olvasható:
Izgalmas darts-verseny indul a Sport TV-n

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A következő 17 hétre megvan a kötelező csütörtöki program a darts szerelmesei számára, hiszen Belfastban elindul a Darts Premier League, amelyben nyolc versenyző küzd egymással február 2-től a május 25-i londoni döntőig.

A Darts Premier League 2023-ban is tömény szórakozást kínál a tavaszi csütörtökökre. Nyolc sztár, egészen pontosan Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh és Chris Dobey versenyez hét ország 17 városában 17 héten át. Észak-Írországban, Belfastban rajtol a sorozat, amely Wales, Skócia, Írország, Németország, Hollandia és persze Anglia pazar létesítményeit tölti majd meg szurkolókkal ebben az időszakban. A döntőre Londonban, az O2 arénában kerül majd sor május 25-én. A belfasti állomás azért is lehet érdekes, mert a Premier League legutóbbi kilencnyilasát tavaly épp itt dobta Gerwy Price, úgyhogy erre is érdemes lesz odafigyelni. Az pedig csak hab a tortán, hogy már az első nap láthatjuk egymás ellen a világbajnok Michael Smitht, és döntőbeli ellenfelét, Michael van Gerwent.

A résztvevők között ott van a címvédő, Michael van Gerwen, de a tavaly finálét játszó, Joe Cullen nem fért be a nyolcas mezőnybe. A világranglista első négy helyezettje (a harmadik van Gerwen mellett az első Smith, a második Wright és a negyedik Price igen) automatikusan jogot kap az indulásra, míg a négy másik indulót a PDC jelöli ki, idén Jonny Clayton, Nathan Aspinall és Dimitri Van den Bergh kapott meghívót, ahogyan az egyetlen újonc, Chris Dobey is. Utóbbi hétvégén megnyerte a Masterst Milton Keynesben. Az indulók között két korábbi PL-győztes találunk, van Gerwen hatszor is diadalmaskodott (2013, 2016, 2017, 2018, 2019 és 2022), míg 2021-ben Clayton volt a bajnok.

A lebonyolítás egyszerű, minden játéknapon egyeneskieséses rendszerben csapnak össze a versenyzők, hat győztes legig tartanak a mérkőzések. Az elődöntőbe jutás kettő, a finálé három, a napi győzelem öt pontot ér. Az első hét, illetve a 9-15. játéknap menetrendjét úgy állítják össze, hogy mindenki megvívjon egy-egy negyeddöntőben, míg a nyolcadik helyszínen Newcastle-ben az addigi eredmények alapján alakul ki a tábla. A londoni fináléra a négy legjobb kvalifikálja magát, ott az elődöntőben 10, a döntőben 11 leget kell nyerni a sikerhez. A Premier League összdíjazása 1 millió font, a győztes 275 ezer fontot kap, az egyes állomások nyertesei 10-10 ezer fontot keresnek.

A Sport TV a megszokott módon készül a Premier League-re. A közkedvelt csapat, Bartha Zoltán, Fülöp László, Gyulai Miklós, Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd már beírta a naptárba, hogy a következő 17 hétben minden csütörtök 20 órakor Darts Premier League van.

Darts Premier League: február 2-től május 25-ig a Sport TV műsorán

1. állomás, Belfast: február 2., csütörtök 20:00, Sport1 (élő)

2. állomás, Cardiff: február 9., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

3. állomás, Glasgow: február 16., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

4. állomás, Dublin: február 23., csütörtök 20:00, Sport2 (élő)

Fotó: PDC

A Izgalmas darts-verseny indul a Sport TV-n bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Izgalmas darts-verseny indul a Sport TV-n

Vélemény, hozzászólás?