#itthon nyaralok – Hajdúszoboszló

#itthon nyaralok – Hajdúszoboszló olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Ha egy igazán jó pihenésre és kalandokban gazdag feltöltődésre vágysz, akkor…

A teljes cikk itt olvasható:
#itthon nyaralok – Hajdúszoboszló

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Ha egy igazán jó pihenésre és kalandokban gazdag feltöltődésre vágysz, akkor nem is lehet számodra kérdéses, mi legyen az úti célod. Hajdúszoboszló, a felüdülőhely, a hazai fürdőváros az, ahol a vizes élmények mellett aktív programok, kiváló éttermek egyedi gasztronómiai kínálata vár!

Tippek a hajdúszoboszlói pihenéshez

Kóstolj bele hajdúszoboszlói ízeibe, járd végig Szoboszló gasztrotérképét! Ismerd meg a helyi ízélményeket, étkezz éttermeink egyikében, vagy látogass el a szoboszlói termelői piacra, és kóstolj hajdúsági kézműves termékeket, a kínálatban találsz sok mindent, keress akár mézet, lekvárt, kolbászt vagy teljes kiőrlésű lisztből készült finomságokat, itt mindet megtalálod.

Éttermeink kínálatában egyedi a Szilfa Étterem, ahol Hajdúszoboszlón jelenleg egyediként limousin marhából készítenek Tomahawk-steaket, T-bone-steaket és Rib eye steaket is lehet fogyasztani, melyek a Hortobágy-Faluvéghalmi Kft. prémium termékei, és megtalálhatóak az étterem érlelő látványhűtőjében tartva. A húsok 20 napos érleléssel érkeznek, és további 3 hónapig érlelhetők. A látványhűtőnek köszönhetően a vendégek az elkészítés előtt ki tudják választani, melyik steaket milyen módozaton szeretnék elkészíttetni.

A Hotel Délibáb szállodában a Mirage Étteremben egyedi pálinkakínálat és dolce vita életérzés is átjárhat, hiszen itt a minőségi ételkínálat egy része olaszos ételérzéssel készül Mirage módra. Ha nem tudsz az olasz ízélményekért a mediterrán térségbe utazni, akkor irány Hajdúszoboszló, ahol egy helyen elérhetőek Szicília, Lombardia, Róma gasztronómia különlegességei, és természetesen a desszertekről sem kell lemondanod, hiszen a Créme caramel és a profiterol is egyedi olaszos kivitelben készül itt.

A Nr. 8. étterem a Mátyás király sétányon várja speciális gasztronómiájával a látogatókat. Az étterem üzenete: mennyei, oltári, angyali, ez a Nr. 8. A mennyei ételek között megtalálható az ördöglángos, ez a hajdúsági étel Holda József, a Nr. 8. étterem séfjének receptje. A desszertek közül a madártej gyermekkorunk oltári pillanatait juttathatja eszünkbe, míg a levesek között szereplő muskotályos almaleves az angyali élményeket vetíti elénk, hiszen az Angyal Borászat változatos borkínálata itt végigkóstolható, melyek nevei is sokatmondók: Szépség – Mosoly – Szeretet!

Biciklizz, mozogj és csobbanj a testi és lelki egészséged megőrzéséért

Az aktív kikapcsolódás, sportolás hangulatjavító hatású. Hajdúszoboszlói pihenésed idején, ha szeretnéd a várost és környékét jobban megismerni, ezt kerékpárral könnyen megteheted. Városunkban a legtöbb szálláshelyen és a Tourinform-irodában is kölcsönözhető bicikli rövidebb-hosszabb időre is.

A városnézés mellett kerékpárúton érhető el több közeli település, és földúton egyedi látnivalókat is fel lehet keresni. Egy kellemes sétához ajánljuk a helyi szabadidőparkot vagy a sportrepülőteret. Sportrepülőterünkön repülhetsz is, megnézheted Hajdúszoboszlót a levegőből! Ha inkább a földön maradnál, akkor próbáld ki a száguldás élményét a gokartpályán, vagy teszteld magad a Mókuskalandpark extrém pályáin is, ahol magabiztosságod, ügyességed mérettetik meg.

A hajdúszoboszlói extrém élmények akkor válnak teljessé, ha már az Aquapark extrém csúszdáin is csobbantál, igaz, erre még egy kicsit várnod kell, viszont ahogy megjön a jó idő, és véget ér a suli, már indulhatsz is családoddal Hajdúszoboszlóra, azért, hogy jól érezd magad!

Aktuális rendezvényinformációkért és kedvezményes szállásajánlatokért keresd Hajdúszoboszló város hivatalos turisztikai weboldalát, ahol mindent egy helyen megtalálsz, ami fontos lehet számodra!

 

Tovább az eredeti cikkre: #itthon nyaralok – Hajdúszoboszló

Vélemény, hozzászólás?