Itt van az extraprofit különadó: minimum 3900 forinttal megdrágulnak a magyarországi repjegyárak

Itt van az extraprofit különadó: minimum 3900 forinttal megdrágulnak a magyarországi repjegyárak olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A kormány szombati ülésén elfogadta az extraprofitadóként emlegetett új adókat és…

A teljes cikk itt olvasható:
Itt van az extraprofit különadó: minimum 3900 forinttal megdrágulnak a magyarországi repjegyárak

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A kormány szombati ülésén elfogadta az extraprofitadóként emlegetett új adókat és elvonásokat. Az erről szóló rendelet már meg is jelent. A repülések után 3900-9750 forintot kell fizetni – derül ki a Bank360.hu összefoglalójából.

A repülőjegyadót a kormány légitársaságok hozzájárulásának hívja, amit a repülőtéri földi kiszolgált végző cégeknek kell beszedni. A hozzájárulást a belföldről induló utasokra kell megfizetni (a tranzitutasokra nem). A július 1-től élő repülőjegyadóra két tarifa van:

  1. A kormányrendelet szerint utasonként 3900 forintot kell fizetni, ha az utas végső úti célja az Európai Unió, Nagy-Britannia, Észak-Írország, valamint Albánia, Andorra, Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia, Izland, Koszovó, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Montenegró, Norvégia, San Marino, Svájc, Szerbia és Ukrajna.
  2. Végső úti céllal más országokba repülő utasonként 9750 forint a hozzájárulás mértéke.

 

Tovább az eredeti cikkre: Itt van az extraprofit különadó: minimum 3900 forinttal megdrágulnak a magyarországi repjegyárak

Vélemény, hozzászólás?