fbpx

Isten, haza, család. És ami mögötte van. 

Isten, haza, család. És ami mögötte van.  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Kortárs néptánc előadást rendezett Alföldi Róbert az Átriumban Alföldi Róbert rendezésében és…

A teljes cikk itt olvasható:
Isten, haza, család. És ami mögötte van. 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Kortárs néptánc előadást rendezett Alföldi Róbert az Átriumban

Alföldi Róbert rendezésében és a Varidance Társulat együttműködésével kerül az Átrium színpadára egy kortárs néptánc-előadás, a Frivol Istenről, hazáról és családról, valamint arról a valóságról, ami a hangzatos jelszó mögött van. A magyar népi hagyományt a jelenbe ültető, látványos, izgalmas és mozgalmas produkció egyúttal kísérlet arra, hogy a tánc nyelvén, a magyar népi hagyományok elemeinek felhasználásával beszéljünk fontos, jelen idejű kérdésekről, a bennünket körülvevő világról. 

A Frivol nem csupán táncelőadás: a produkció pontosan illeszkedik az Átrium szórakoztató, társadalomkritikai igényű és szociális érzékenységű repertoárjába. Sokszor elfeledkezünk arról, hogy a magyar hagyomány nem a múlt, hanem a jelen, nem elhalt zárvány, hanem élő organizmus, és nem múzeumként kell használni, hanem élő, hús-vér színházként.

Mit jelentenek az élő népszokások, hogyan éli azt meg „elkövető” és „áldozat”? Mit lehet és nem lehet egy zárt közösségben? Milyen hatalmat képviselnek a közösség elöljárói? Mi a közös egy májusfában és egy csatornában? „Isten, haza, család, és ami mögötte van” – erről beszél a tánc nyelvén sok humorral és valósággal a Frivol, amelynek koreográfusa Vári Bertalan. A 18 éven felülieknek szánt produkció szeptember 14-én kerül első alkalommal közönség elé.

Jegyek az atrium.jegy.hu oldalon válthatók. 

fotók: © Mészáros Csaba

The post Isten, haza, család. És ami mögötte van.  appeared first on Budapest24.

Tovább az eredeti cikkre: Isten, haza, család. És ami mögötte van. 

Most szólj hozzá!

Kedves Látogató! Mielőtt tovább lépsz az oldalra, arra kérünk, hogy oszd meg velünk három szóban: mi a látogatásod célja?