Ismét versenghetnek a fiatal séfek

Ismét versenghetnek a fiatal séfek olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy egyik legizgalmasabb nemzetközi kezdeményezése, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Ismét versenghetnek a fiatal séfek

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Visszatér a S.Pellegrino Young Chef Academy egyik legizgalmasabb nemzetközi kezdeményezése, a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny, amely a gasztronómia határait újragondoló szakemberek felfedezését és támogatását célozza.

A S.Pellegrino Young Chef Academy versenyen a résztvevők egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy csatlakozzanak egy hosszú távú, nagyratörő és előremutató projekthez, amellyel a S.Pellegrino nem csupán a konyhaművészeti közösség, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárul. A verseny során a prémium ásványvízmárka a fiatal séftehetségek következő generációját keresi és oktatja. Éppen ezért a megmérettetés ideális lehetőség a gasztronómia minden olyan úttörőjének, aki szívesen állítja magát kihívások elé, és bizonyítani szeretné, hogy képes megteremteni a legkiválóbb ízélményeket, miközben pozitív hatást gyakorol a társadalomra.

A 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy verseny lehetőséget biztosít a fiatal séfeknek, hogy csatlakozzanak egy inspiráló és tanulságos kalandhoz, valamint a válogatóktól kezdve egészen a 2023-ra tervezett nagydöntőig nemzetközi figyelmet és jelentős szakmai elismerést nyerjenek. A nemrég lezárult 2019/21-es kiadásban mintegy 300 tehetséges ifjú séf és 50 különböző ország és régió mentorai dolgoztak együtt az egyedi ételek tökéletesítésén, amely során nem csak receptek, hanem a fenntartható és befogadó konyhaművészettel kapcsolatos forradalmi ötletek is születtek. A végső győzelmet arató Jerome Ianmark Calayag viszonyítási ponttá vált mindenki számára, aki a jövőben új szemléletmódot kíván hozni a séfszakmába.

„Néhány hónappal a tavaly októberben Milánóban megrendezett nagysikerű döntő után örömmel jelentjük be a S.Pellegrino Young Chef Academy verseny ötödik kiadását. Az eredetileg nemzetközi toborzóprojektként indult megmérettetés az elmúlt két évben egy hiteles, állandó oktatási és kapcsolatépítési platformmá alakult, és megszületett a világ minden tájáról érkező, több mint 1000 fiatal és idős séfet felvonultató S.Pellegrino Young Chef Academy inspiráló közössége. A verseny megnyitja az ajtót az Akadémia előtt és elsődleges eszköz arra, hogy ösztönözzük a kreativitást és népszerűsítsük a tehetséget. A projekt összhangban van a gasztronómia világának folyamatos fejlesztésére irányuló törekvéseinkkel, és kiemelkedő teret ad olyan egyetemes értékek közvetítésének, mint a fenntarthatóság, felelősség, befogadás, rugalmasság és szépség” – mondta Stefano Bolognese, a Sanpellegrino nemzetközi üzletágának igazgatója.

A 30 év alatti fiatal séfek 2022. február 7-től április 30-ig jelentkezhetnek a 2022/23-as S.Pellegrino Young Chef Academy versenyre. A személyes és szakmai információk megadása mellett a jelentkezőknek be kell mutatniuk egyedi ételük receptjét is, amely képes megvilágítani személyes hitvallásukat, egyedülálló képességeiket és kreativitásukat. A korábbi évadokhoz hasonlóan az első szakasz jelentkezőit az ALMA, az Olasz Konyhaművészet Nemzetközi Iskolája bírálja el. Az ALMA által kijelölt szűkített listán szereplő fiatal séfek a 16 regionális döntők valamelyikén adhatnak számot tudásukról, amelyek világszerte a 2022-es év második felében zajlanak majd.

A regionális döntők győztesei hivatalosan is versenyre kelhetnek az áhított „S.Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 Díjért”, amely előremozdítja karrierjüket és nemzetközi ismertséget hoz számukra. A jelentkezők további három díjat is elnyerhetnek, amelyek elismerik a fiatal séfek sokszínű hitvallását és elkötelezettségét aziránt, hogy az ételeken keresztül érjenek el pozitív változásokat a társadalomban.

A versenyen elnyerhető négy díj a következő:

S.Pellegrino Young Chef Academy Díj: A verseny fődíja, amelyet a Hét Bölcs, egy nemzetközileg elismert séfekből álló nagyrabecsült testület szavazatai alapján osztanak ki. A nyertes séfnek páratlan technikai készségeiről és valódi kreativitásáról kell tanúbizonyságot tennie. A fiatal tehetségnek emellett a gasztronómia iránti határozott személyes meggyőződését is bizonyítania kell, amely meggyőzi a zsűrit arról, hogy képes a pozitív változások katalizátorává válni.

S.Pellegrino Társadalmi Felelősség Díj: A vendéglátás fenntarthatóságát elősegítő legnagyobb élelmiszeripari fenntarthatósági programot és globális közösséget, a Food Made Goodot üzemeltető Fenntartható Éttermek Egyesülete által megszavazott fogás olyan elvek alapján készült, amely szerint legjobb, ha az étel társadalmilag felelős gyakorlat eredménye, beleértve a beszerzés, a társadalom és a környezetvédelem követelményeit. A díjra benyújtott pályázatokat nyolc kritérium alapján bírálják el: erőforrás-felhasználás, környezeti hatás, biológiai sokféleség, élelmiszerpazarlás, táplálkozás, együttműködés, érdekérvényesítés és innováció.

Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatok Díj: A díjat a mentorok szavazatai alapján annak a séfnek ítélik oda, akinek a tányérja leginkább tükrözi az adott régió konyhaművészeti örökségét. Az ételben hangsúlyozottan szerepelnie kell a hagyományos konyhaművészeti gyakorlatoknak és a személyes modern víziónak, ezzel hidat képezve a múlt és a jövő között.

Fine Dining Lovers Inspiráló Ételek Díj: Az elismerést a Fine Dining Lovers online közösségének szavazatai alapján ítélik oda annak a fiatal séfnek, akinek egyedi étele leginkább tükrözi a saját személyes hitvallását.

A Ismét versenghetnek a fiatal séfek bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ismét versenghetnek a fiatal séfek

Vélemény, hozzászólás?