ISMÉT SEGÍT A BÉRES – az ukrajnai civil lakosság egészségének védelmére

ISMÉT SEGÍT A BÉRES – az ukrajnai civil lakosság egészségének védelmére olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Újabb nagy értékű termékadományt juttat a Béres Alapítvány  A Béres Alapítvány…

A teljes cikk itt olvasható:
ISMÉT SEGÍT A BÉRES – az ukrajnai civil lakosság egészségének védelmére

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Újabb nagy értékű termékadományt juttat a Béres Alapítvány 

A Béres Alapítvány ismételten jelentős mennyiségű termékadománnyal igyekszik segíteni a háború miatt sokat szenvedő ukrajnai embereket. A civil lakosság egészségének támogatása érdekében Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, ezúttal több mint 7 millió forint értékben egészségvédő termékeket adott át az ukrajnai civil jótékonysági szervezeteket képviselő Magyarország Ungvári Főkonzulátusa részére június 6-án. A küldöttséget dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul vezette, az átadáson részt vett Heizer Antal kijelölt ukrajnai nagykövet, Lesku Miklós Záhony alpolgármestere és dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár elnöke is. Az adomány átadására, átvételére a Béres Gyógyszergyár szolnoki telephelyén került sor. A termékek célba juttatása érdekében a Béres Alapítvány Magyarország Ungvári Főkonzulátusa mellett a határmenti Záhony Város Önkormányzatával működik együtt.

dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul

Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke

Heizer Antal kijelölt ukrajnai nagykövet

Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke az adomány átadásakor hangsúlyozta: „Egy háborúban, amikor egy ország lakosságát elképzelhetetlen lelki és fizikai teher sújtja, minden jószándék, minden odafigyelő segítség fontos, és sokszorosan számít. Béresként közvetlen közelről is látjuk az ukrán lakosság rászorultságát, hiszen Ukrajnában saját képviselettel rendelkezünk, országszerte dolgoznak munkatársaink. Átéltük a vezetőnk menekülését hat gyermekével a rakétatámadások elől, láttuk a kollegák lerombolt házát, a bőrünkön érezzük a mindent átható bizonytalanságot. Ebben a helyzetben a Béres Alapítványnak elhivatottnak kell lennie a segítségnyújtásban. A háború kitörése óta támogatjuk a nehéz helyzetbe jutottakat, kötelességünknek tartjuk, hogy amit csak tudunk, megtegyük. Tudjuk, hogy mostani adományunkkal az egészségügyi támogatás mellett lelki megerősítést is adunk nagyon sok embernek.”

dr. Béres József a Béres Gyógyszergyár elnöke

Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke

dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul

Lesku Miklós Záhony alpolgármestere

Heizer Antal kijelölt ukrajnai nagykövet

dr. Bischof Zsolt a Béres Gyógyszergyár szolnoki gyárigazgatója

Dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul elmondta: „Ismét szemtanúi lehetünk annak, hogy a Béres Alapítvány nagyvonalú adománnyal gondoskodik a rászorulókról, tovább erősítve ezzel az anyavállalat alapvetését, ami id. dr. Béres József hitvallásával 50 év után is megegyezik. A záhonyi származású agrárkutató-feltaláló születésétől fogva a nemzetek egymásra utaltságának környezetében, egy hármas határövezetben nőtt fel. A II. világháború frontját is megjárt tudósnak bőven jutott kihívás az életben, ő azonban nem a saját-, hanem embertársai megsegítésén fáradozott. Találmánya, mely hozzájárul Magyarország kollektív egészségmegőrzéséhez, külföldön is bizonyította hatékonyságát. A 7 millió forintot meghaladó értékű adomány célba juttatása nagyon nagy felelősség, ezért a Béres Gyógyszergyár Zrt. és Béres Alapítvány minden dolgozójának ígérem, hogy a legnagyobb lelkiismeretesség elve szerint keressük fel azokat az Ukrajnában élő embereket, akiknek különös szükségük van a gondoskodásra ezekben a nehéz időkben.

Béres Klára a Béres Alapítvány elnöke és dr. Bezzeg Tamás ungvári magyar konzul

Külön szeretnénk megköszönni Záhony Város valamennyi lakosának és tisztviselőjének azt az önfeláldozó, fáradhatatlan munkát, amit az ukrajnai emberek megsegítése érdekében végeznek immár 500 napja folyamatosan. Id. dr. Béres József és leszármazottjai, szellemi örökösei le sem tagadhatnák záhonyi gyökereiket.”

A Béres Alalapítvány az orosz-ukrán háború kitörése óta igyekszik folyamatosan segíteni – elsősorban egészségvédő Béres-termékek adományozásával – a háború miatt nehéz helyzetbe került ukrajnai lakosságot. Támogatják a menekülteket, a rászorulókat, az időseket. Számos karitatív szervezettel való közvetlen együttműködéssel célzottan juttatják el adományaikat a valóban rászorulóknak, odafigyelésükkel nem csupán egészségügyi, anyagi, de lelki és erkölcsi támogatást is nyújtanak sok-sok embernek. A mostani termékadománnyal együtt eddig összesen 35 millió forint értékű Béres-készítménnyel segítettek. 

útnak indul az adomány

Tovább az eredeti cikkre: ISMÉT SEGÍT A BÉRES – az ukrajnai civil lakosság egészségének védelmére

Vélemény, hozzászólás?