Ismét látogatható Thaiföld világhíres strandja

Ismét látogatható Thaiföld világhíres strandja olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Négy év után újra látogatható Thaiföld egyik legkedveltebb turista célpontja, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Ismét látogatható Thaiföld világhíres strandja

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Négy év után újra látogatható Thaiföld egyik legkedveltebb turista célpontja, a Ko Phi Phi Lee szigetcsoporthoz tartozó Maya-öböl strandja – írta az Index.

A cikk emlékeztet, hogy a Maya-öböl strandja még a kétezres években aratott nagy sikert a turisták körében, mert ott forgatták A part címmel Alex Garland The Beach regényének 22 évvel ezelőtti filmadaptációját. A kalandfilmben Leonardo DiCaprio játszotta a főszerepet. A hollywoodi siker miatt turisták milliói özönlötték el Thaiföld ezen részét. Naponta akár hatezer ember is megfordult a szigeten. Azonban a hirtelen jött ismertség nem tett jót a Maya Bay-nek. A felhalmozódó szemét, az eltűnő vadon élő állatok és az elpusztult korallok miatt a thaiföldi hatóságok 2018-ban úgy döntöttek, lezárják a strandot.

Kevesebb mint hat hónappal a strand bezárása után szerény számban kezdtek visszatérni a fekete zátonycápák, a természetvédőknek pedig volt idejük 30 ezer korallzátony helyreállítására és újra-ültetésére. Négy év kihagyás után, ismét élvezhetik a part festői szépségét a nyaralni vágyók, azonban nem rendelkeznek akkora szabadsággal mint régen. Az első változást a mólón eszközölték. Egyszerre már csak nyolc hajó tud kikötni és legfeljebb egy órát tartózkodhatnak a számukra kijelölt helyen. De kvótát vezettek be a látogatók létszámában is: összesen 375 ember lehet egy időben a strandon, akik egy sétányon keresztül szemlélhetik a vízinövényzetet.

Tovább az eredeti cikkre: Ismét látogatható Thaiföld világhíres strandja

Vélemény, hozzászólás?