Ismét közösen alkotott szemüvegkeretet az AC/DC és a Tipton Eyeworks 

Ismét közösen alkotott szemüvegkeretet az AC/DC és a Tipton Eyeworks  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A modellt az együttes legutóbbi, sorban 17. albuma, a Power Up…

A teljes cikk itt olvasható:
Ismét közösen alkotott szemüvegkeretet az AC/DC és a Tipton Eyeworks 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A modellt az együttes legutóbbi, sorban 17. albuma, a Power Up ihlette. A hazai designer szemüvegmárkának ez már a negyedik kollaborációja a legendás csapattal.

2018 volt az első év, amikor a hazai designer szemüvegmárka, a Tipton Eyeworks az AC/DC-vel közösen készített szemüvegkollekciót. A Back in Black szemüvegek olyannyira sikeres és ikonikus modellek lettek, hogy a mai napig kaphatók. Az első közös projektet még több követte, a Black Ice és a High Voltage albumok ihlette szemüvegek után most megérkezett a PWR UP. A keretek szárán továbbra is ott díszeleg az együttes híres villám szimbóluma.

„Az AC/DC kollekcióink mindig nagyon sikeresek. A bevett gyakorlat hasonló, mindig albumokhoz kötjük őket. Veszünk az adott albumból bakelitlemezeket a kiadótól, ebből készülnek a szemüvegek. A kérdés, mindig csak az, milyen stílus felé induljunk.” – meséli Zack Tipton, a Tipton Eyeworks alapítója hogyan alkotják meg az AC/DC kereteket. „Az első kollekciónál, ez volt a Back in Black, klasszikusabb stílusú, egyszerűbb formájú modelleket készítettünk, amik mindenki által kedveltek lehetnek. Az AC/DC zenéjének alapját három akkord jelenti, így mi is a hármas számból indultunk ki. Három modellt alkottunk. A Black Ice és a High Voltage kollekciók esetében már olyan modelleket akartunk készíteni, amik bátrabbak, kihívóbbak, vadabbak és trendibbek. Két-két szemüvegkeret készült, és sokkal kevesebbet is készíttettünk belőlük. A PWR UP-nál visszatértünk a gyökerekhez, egy nagyon egyszerű, nagyon markáns keret lett az eredménye.”

Hogyan indult a hazai márka együttműködése a világ egyik legmenőbb zenekarával?

Az, hogy a Tipton Eyeworks és az AC/DC egymásra talált a véletlennek köszönhető. A Tipton a kétezres évek végén rukkolt elő a Pink Floyd-lemezekből készített, limitált szériás, ötvendarabos kollekciójával, méghozzá mindenféle előzetes egyeztetés nélkül. Fél évvel később az együttes egyik jogi képviselője, a Perryscope Productions kopogtatott Zack Tiptonnál, érdeklődve, hogy miért is szerepel a Pink Floyd neve egy olyan terméken, amelyről ők nem tudnak.

Ha egy komoly lemezkiadó jogi képviselői jelentkeznek az embernél, az adhat okot aggodalomra, a kollekciót azonban végül nem vonták vissza és brutális kártérítést sem követeltek. A Tipton bevételeinek egy bizonyos részét utalta át a zenekarnak. 

Eltelt pár év a Perryscope Productions pedig ismét jelentkezett, de képviselőjük, Norman Perry ezúttal egy megbízással a kezében érkezett: „Ők képviselik az AC/DC-t is. Mi lenne, ha a Tipton készítene egy általuk inspirált napszemüveg-kollekciót?”

„Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy ez a legendás csapat minket választott és azóta is együtt dolgozunk” – mondja a márka alapítója Zack Tipton. „Ők a világ egyik legnagyobb zenekara. Back in Black albumuk zenetörténelem második legmagasabb példányszámban eladott lemeze. Bármelyik nagy szemüveggyártó cégre eshetett volna a választásuk, mégis mellettünk döntöttek.  Ugyanakkor nagyon nagy elvárásokat is támasztottak felénk, kreativitást és a gyártást tekintve meg kellett ugranunk az ő szintjüket. Az együttműködéseink viszont újra és újra bizonyítják, hogy méltó partnerek vagyunk. Azt hiszem, erre igazán büszkék lehetünk. 

A Tipton Eyeworks megalkotta a keretet, ami éppolyan karakteres, mint a legfrissebb AC/DC album 

A PWR UP a 17. album a legendás rockegyüttes karrierjében, a Tipton Eyeworks számára pedig nem volt kétség, hogy az AC/DC kollekciójuk legújabb szemüvegkeretének passzolnia kell az új album stílusához. Egyszerű, markáns, karakteres keret lett a végeredmény. 

A Tipton Eyeworks AC/DC kollekciójának darabjai hivatalosan a zenekar által engedélyezettek. A szemüvegek szárán krómozott elemként megjelenik a banda hivatalos szimbóluma, a villám. A szár belső részén gravírozva megtalálható a Vinylize x AC/DC logó, valamint a széria szám, ami bizonyítja a termék egyediségét. Minden kerethez garancia kártya tartozik, márkázott törlőkendővel és tokkal. A szett biológiailag lebomló dobozba van csomagolva.

A világszerte 500 optikában jelen lévő hazai designer szemüvegmárka szinte az összes darabot eladta már a keretből, azonban a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában még felpróbálható és elérhető.

www.tiptoneyeworks.com

Tovább az eredeti cikkre: Ismét közösen alkotott szemüvegkeretet az AC/DC és a Tipton Eyeworks 

Vélemény, hozzászólás?