Ismét erősödött az ingatlanpiac

Ismét erősödött az ingatlanpiac olvasható a mmonline.hu weboldalán.

2022 májusában, országosan 12 519 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 140 milliárd…

A teljes cikk itt olvasható:
Ismét erősödött az ingatlanpiac

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

2022 májusában, országosan 12 519 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 140 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott – derül ki a Duna House adataiból.

A csendesebb április után újra erősödött a lakóingatlanpiac a Duna House becslése szerint. A májusra becsült 12 519 darab tranzakció 5%-os emelkedést mutat az előző hónaphoz képest, de még így is 12%-kal elmarad a tavalyi májusi, kiugróan erős forgalomtól. Az ingatlanáraknál az első negyedévben tapasztalt áremelkedés és a folyamatosan dráguló hitelkamatok ellenére sem csökkent egyelőre jelentősen a fizetőképes kereslet az ingatlanpiacon. Idén már több mint 63 ezer ingatlan cserélt tulajdonost, ami átlagosan havi több mint 12 ezer tranzakciót jelent. Az aktív piacon azonban a szűkülő kínálat és a nehezedő hitelkihelyezések miatt egyre nagyobb szükség lesz eladói és vevői oldalon is a közvetítői szakmai segítségre a DH szerint.

A jelzáloghitel-piacon az áprilisi rekordmagas volumen után újra nagyon erős hónapot zárt a piac. A Duna House becslése alapján májusban 140 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott. Ez az előző hónaphoz képest 3%-os csökkenést mutat, áprilisban ugyanis az MNB tényadatai szerint 144,76 milliárd forint összegre szerződtek az ügyfelek. Az előző évi májusi adatokhoz képest ugyanakkor 16%-kal nagyobb hitelvolumen realizálódott Magyarországon. A hitelpiacot áprilisban és májusban elsősorban az újépítésű ingatlanokhoz kapcsolódó kihelyezések erősítették.

A Ismét erősödött az ingatlanpiac bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Ismét erősödött az ingatlanpiac

Vélemény, hozzászólás?