Irány a természet! – hasznos eszközök sportoláshoz

Irány a természet! – hasznos eszközök sportoláshoz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Májusban elérkezik a tartós jó idő, így lassan szabadtéri sportra cserélhetjük…

A teljes cikk itt olvasható:
Irány a természet! – hasznos eszközök sportoláshoz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Májusban elérkezik a tartós jó idő, így lassan szabadtéri sportra cserélhetjük a télen praktikusabb négy fal közötti edzéseket. Az Euronics szakértői összegyűjtötték, mik azok a különböző kütyük, kiegészítők, egyéb eszközök, amik segíthetnek, hogy minél hasznosabb és élvezetesebb legyen a kinti edzés. Zenével, teljesítményünk nyomon követesével és az alkalomadtán beiktatott csapatjátékokkal mi magunk is könnyebbé tehetjük a mozgás rendszeressé válását mindennapjaink során.

Megfelelően rögzített telefon – szabad mozgás sport közben

Mobilunkat többnyire mindenhova magunkkal visszük és sportolás közben sincs ez máshogy – pláne, ha azon követjük a teljesítményünket, időt mérünk vele vagy zenehallgatás céljából van rá szükségünk. A sportemberek alapfelszereltségének számító telefontartó tokok már mobilunk fajtájától függetlenül, univerzális kialakítással beszerezhetőek. A felkarra csatolható praktikus kiegészítő – ami stabilan és biztonságosan rögzíti telefonunkat – lehetővé teszi kezeink akadálymenetes használatát, karunk szabad mozgását akár intenzív testmozgás végzése közben is. 

Motiváló társ a sportban – okosórák, aktivitásmérők

Edző nélkül, önállóan is sportolhatunk, amiben a modern technológia segítségünkre lehet. Az aktivitásmérő órák széles választéka kínálkozik teljesítményünk mérésére, rögzítésére, fejlődésünk és az elért eredmények vizualizálására. E funkciók motivációt és fejlődéssegítő lehetőséget jelentenek felhasználójuk számára. A trackelésnek köszönhetően visszanézhető a sporttal töltött idő és teljesítmény, amely elemzésével hatékonyabbá válhatunk.

Széles a választható eszközök köre: az egyszerűbb megoldások a sportolással töltött időt, elégetett kalóriákat és a megtett távot mérik, de némileg nagyobb beruházással olyan okosórát is vehetünk, amellyel már az alvási időt és minőséget, pulzusszámot, valamint a véroxigén szintet is megfigyelhetjük, sőt, akár különböző edzéstervek is elérhetővé válnak az eszközön keresztül. Ülőmunkát végzőknek kifejezetten hasznos funkció az órába beépített aktivizálásra való emlékeztető.

Zenével minden vidámabb – és akár hatékonyabb is

Edzés közben jól jöhet egy megfelelően összeállított zeneválogatás. Az erre alkalmas számok hallgatása segít az optimális tempó és légzés tartásában, a monotonitás leküzdésében és a kitartásban egyaránt. Sokan – főleg futáskor – bejáratott lejátszási listával indulnak neki az edzésnek, amelyeket meg is osztanak a nagyközönséggel, így ha nem akarunk a zenék válogatásával időt tölteni, készen kapott anyagot is használhatunk. Hasznos időtöltés lehet egy-egy érdekes hangoskönyv, ismeretterjesztő műsor, podcast hallgatása is, de akár idegennyelvi ismereteinket is szélesíthetjük a súlyok emelgetése közben.

Ha nem otthon tartjuk a sportóráinkat, hanem edzőteremben többedmagunkkal vagy a szabadban, szükségünk lesz egy jó fülhallgatóra is, hogy a zene mindenhol velünk legyen anélkül, hogy másokat zavarnánk ezzel. Gondoljuk végig, hogy milyen típusú mozgáshoz fogjuk használni, és annak megfelelőt válasszunk. Általánosságban azonban elmondható, hogy sportolási célra alapvetően a vezeték nélküliek a legpraktikusabbak: nagy könnyebbséget jelent, ha nem gabalyodunk bele a folyamatosan mozgó, mindig útban levő zsinórba és futás közben a menetszél sem lobogtatja.

Jó hír, hogy már olyan, kifejezetten sportoláshoz tervezett darabokat is találhatunk, amelyek hangszórója illeszkedik a fül üregéhez, stabilan a helyén marad, így az állandó igazgatás, fülből való kiesés is elkerülhető. Ha ennél is erősebb rögzítésre van szükség – pl. BMX-edzéshez, vagy gördeszkázáshoz, síeléshez – válasszunk akasztóval ellátott darabot. Ennek a megoldásoknak köszönhetően még olyan extrém helyzetben is a helyén marad a fülhallgató, mint egy szaltó vagy ugratás.

Az eszközön található vezérlők segítségével a hívásfogadás, a zeneszámok váltása és a hangerőszabályozás is egyszerűvé válik, nem kell ezekhez kézbe venni a mobilunkat sem.

Kövesd az átalakulásodat okos mérleggel

Az egészséges életmód érdekében hasznunkra válik, ha számszerűsítve látjuk a helyzetet és az eddig elért eredményt, valamint a fejlesztésre váró területeket. Erre remek eszköz egy okos személymérleg, ami akár egy applikációval kiegészítve személyre szabott lehetőséget kínál „súlytörténetünk” nyomon követésére. A szimpla súly mérése mellett az aktuális testsúly, magasság, kor és nem alapján e modern eszközök már a testzsír és a test víztartalom százalékának, az alapanyagcsere (BMR) és a testtömegindex (BMI) kimutatására, valamint az ajánlott napi kalóriabevitelünk kiszámítására is alkalmasak.

Játékos sportolás a változatosságért

Érdemes a megszokott jól bevált sportolás mellé egy-egy játékosabb alkalmat is betervezni. Beruházhatunk egy ping-pong asztalra vagy tenisz szettre is, ha pedig inkább egy kevésbé helyhez kötött lehetőségben gondolkodunk, kiváló program a barátainkkal, családtagjainkkal egy focimeccs a hétvégére! Játszva közösen élhetjük át a tavaszi napsütésben a sport örömét. Emellett szóló érv, hogy akár a saját udvarunkban, vagy a szomszédos réten, esetleg egy távolabbi terepen is bármikor játszhatunk, nincs szükségünk komoly felszerelésekre csak egy labdára. Amennyiben a gólok száma fontos, vihetünk magunkkal egy összehajtható focikapu szettet is.  Az Euronics kínálatából beszerezhetőek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség által meghatározott hivatalos méretű labdák. Apró érdekesség, hogy a nők fociban való érvényesülését az Euronics Group az UEFA női ligájának hivatalos partnereként, nemzetközi szinten is támogatja.

Tovább az eredeti cikkre: Irány a természet! – hasznos eszközök sportoláshoz

Vélemény, hozzászólás?