Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz

Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Itt a nyaralós szezon, a könnyed kikapcsolódás, az utazgatások és a…

A teljes cikk itt olvasható:
Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Itt a nyaralós szezon, a könnyed kikapcsolódás, az utazgatások és a hétvégi kiruccanások közepette pedig hajlamosak lehetünk elfelejteni, hogy telefonunk nem csupán megkönnyíti életünket: össze is van vele kapcsolva. Ezért, ha bárki hozzáfér készülékünkhöz, azzal együtt személyes adatainkat is megkaparinthatja. Íme hát öt olyan tanács, amit nem nehéz betartani, de annál többet jelent a biztonságunk szempontjából.

1 – A nyilvános Wi-Fi közkincs, de nem közbiztonság

Annyira kényelmes, hogy reptereken, parkokban vagy tereken ingyenes Wi-Fi hotspotokra csatlakozhatunk, és jól hangzik az is, hogy egy kávézóban a helyi hálózatról posztoljuk friss nyaralós fotóinkat. Ezzel viszont teret adunk azoknak is, akik ezeket csatornákként használva szerezhetik meg értékes adatainkat, számlainformációinkat vagy belépési kódjainkat. Ha megoldható, kerüljük az ingyenes hotspotokat!

2 – Ne csak mi frissüljünk, appjaink is

Egy nagy utazás előtt érdemes update-elni minden programot a telefonunkon, mert a fejlesztők minden frissítéssel kiegyengetik az aktuális biztonsági hézagokat. Ha naprakészek alkalmazásaink, kisebb eséllyel tudják azokon keresztül elcsenni adatainkat az erre vadászók. Frissítsünk mindent, amit csak lehet!

3 – Arcfelismerés nélkül arcra esés jöhet

Kényelmesebb ugyan egy ujjpöccintéssel feloldani telefonunkat, de ez jelentősen megkönnyíti a dolgát a tolvajoknak is. Egy egyedi mozdulat vagy egy csak általunk ismert kód megjegyzése és bevetése pedig nem akkora teher, ahogy az ujjlenyomatunk vagy arcunk regisztrálása sem. Sőt, kis ár ahhoz képest, amennyit ellopott banki adatainkkal generálhatnak nekünk. A HONOR Magic4 Pro biztonsági célokból létrehozott független chipkészlete hardverszintű védelmet nyújt, és gondoskodik a kulcsfontosságú jelszavakról és a biometrikus adatokról. Állítsunk be valamilyen azonosítást a készülék bekapcsolásához és feloldásához!

4 – Ne álljunk szóba idegen appokkal

A szülők klasszikus mondása az okostelefonos életre is igaz. Rengeteg rosszindulatú vírust rejtenek el álalkalmazásokba, amik vagy hasonlítanak népszerű appokra, vagy mesterséges kommentekkel és értékelésekkel tupírozzák fel őket. Maradjunk bevált programjainknál és ne töltsünk le ismeretleneket, bármennyire is szimpatikusnak tűnnek elsőre! 

5 – Semmit a szemnek, semmit a kéznek

Csetelés, posztolás, böngészés közben úgy elveszhetünk telefonunkban, hogy eszünkbe se jut: bárki rápillanthat. Elég egy kíváncsi tekintet ahhoz, hogy bizalmas és kulcsfontosságú adatokat szerezzenek meg tőlünk. Legyünk nagyon óvatosak, és figyeljünk arra, hogy jelszavainkat vagy kódjainkat úgy pötyögjük be, hogy senki ne lássa!

Tovább az eredeti cikkre: Öt könnyen betartható, de annál fontosabb biztonsági tipp okostelefonodhoz

Vili Robotol