Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól

Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól olvasható a z közlekedésvilág.hu weboldalán.

A TELL cégcsoport Magyarországon egyedülálló integrált megoldásokat kínál a biztonságtechnika, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól

Ahogy a z közlekedésvilág.hu beszámolt ma róla:

A TELL cégcsoport Magyarországon egyedülálló integrált megoldásokat kínál a biztonságtechnika, a távfelügyelet, a vezérlés és a járműkövetés területén. Több mint 20 éves működésük alatt egy garázscégből exportképes vállalatot hoztak létre, amelynek receptje az innovációban, a minőségben, a folyamatos fejlesztésekben és a korszerű technológiák alkalmazásában keresendő. Nagy Zsolttal, a cég biztonságtechnikai üzletágának vezetőjével az integrált és innovatív biztonságtechnikai megoldásokról beszélgettünk, amelyeket az ország egyik legismertebb élelmiszergyártó vállalatánál megvalósult logisztikai projekten keresztül mutatott be.

– Mi teszi egyedivé a TELL-t?

– Nem tudnék egyetlen dolgot kiemelni, hiszen a cégünk sikerét több tényező is alkotja. Büszkék vagyunk arra, hogy eszközeink a saját, debreceni gyártóegységünkben készülnek a legmagasabb minőségi ellenőrzés mellett. Nagy gondot fordítunk a kutatásra és fejlesztésre is, valamint az ügyfelekkel való kapcsolattartásra és a folyamatos technikai támogatásra. Örömmel tölt el bennünket, hogy a vásárlói visszajelzések alapján a partnereink számára a TELL termékek és szolgáltatások a minőséget jelentik.

– Gyakran hallani a cég vonatkozásában komplex megoldásokról. Ezek mit foglalnak magukban?

– A mai kor igényeinek megfelelően korszerű technológiákat és integrált, teljes körű, valamint széles skálán mozgó megoldásokat alkalmazunk és szállítunk, akár egyedi igényeket teljesítve is. Ügyfeleink – akár az állami, magán- vagy vállalati szférából – számíthatnak ránk a kapuautomatizálást, az objektumkezelést, a kerítésvédelmet, a felügyeleti központba történő bejelzést (tűzátjelzés és biztonságtechnikai átjelzés), a meglévő riasztók távfelügyeletét és járműkövetést érintő kérdésekben és még nagyon sok más mindenben.

– Hogyan alkalmazhatóak a TELL komplex szolgáltatásai?

– A legegyszerűbb és legérzékletesebb talán az lesz, ha egy konkrét példán keresztül mutatom be a TELL megoldásait. Az egyik hazai, élelmiszergyártással és logisztikával foglalkozó nagyvállalat bízott meg bennünket azzal a feladattal, hogy a telephelyének biztonságtechnikai eszközparkján (komplex riasztórendszer, kamerarendszer, intelligens kapuvezérlés stb.) kívül a hűtőcsarnokaiban, illetve hűtőautóiban is monitorozzuk a hőmérsékletet 7/24 órában, valamint a telephely kapurendszerének (teherkapu, személykapu) forgalmát felügyelt módon biztosítsuk. Külön kérés volt, hogy a fentiekkel kapcsolatban minden eseményt mobilalkalmazáson keresztül kapjanak meg az érintettek, intézkedési szintnek, prioritásnak megfelelően.

– Hogyan oldották meg a technikai működést érintő feladatokat?

– A hűtőkamrákban, fagyasztókban a PAGER8 eszközünk segítségével többek között folyamatosan nyomon lehet követni a hőmérsékletet és az ajtónyitások számát. Az eszköz figyeli a hűtőkamrák ajtóinak nyitvatartási idejét, és a hőmérséklet változása esetén riaszt, technikai felügyeletet is biztosít, vagy ha például a hűtőkamrákon elhelyezett ventilátor fordulatszáma csökken, megáll vagy nő, az eszköz egy riasztási jelzést ad. Egy külső érzékelő segítségével figyeljük a hűtőközeg nyomását is. A szállítójárművekben az easyTRACK rendszere biztosítja a hőmérséklet és a raktérajtó nyitásának felügyeletét, valamint a jármű GPS-rendszerrel történő követését, annak automatikus útdíjbevallását.

– Milyen módon figyelik a kapurendszer forgalmát?

– A cégnél nincs élőerős felügyelet, ezért meg kellett oldanunk azt, hogy a területre kontrolláltan és automatikusan csak a dolgozók léphessenek be, de csak és kizárólag munkaidőben. Erről a GATE CONTROL PRO 1000 gondoskodik, amely a kapuk nyitását és zárását vezérli, valamint biztosítja a jogosultak számára a kapurendszert figyelő kamerák képeinek megtekintési lehetőségét is a mobilalkalmazásokban. Az épületekben az ecoLINE PRO-val oldottuk meg a riasztók élesítését és hatástalanítását, valamint a jelzések távfelügyeletre történő bejelzését.

Tovább az eredeti cikkre: Innovatív megoldások a TELL cégcsoporttól

Vélemény, hozzászólás?